De Bijbel Tapes
1 min leestijd

[ba-youtubeflex videoid=”WBFx3Lpwi6A”]

Ik werd al weer weken terug aangenaam verrast door de Bijbel Tapes. Een mooi experiment waarin de Bijbel als hoorspel wordt verteld. Je wordt het verhaal in getrokken. Grote namen werken mee aan “De Bijbel als audiofilm“, zoals het wordt genoemd. Bram van der Vlugt, Hadewych Minis, Tygo Gernandt en anderen werken onder leiding van Peter te Nuyl aan dit project dat zo’n 7 jaar zal duren.

Geniet ervan. Hier alvast een paar videoclips. Met name de vertolking van Psalm 55 door Huub van de Lubbe is bijzonder indrukwekkend!

[ba-column size=”one-half” last=”0″][ba-youtubeflex videoid=”w4FY_gKs5us”][/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″][ba-youtubeflex videoid=”PRyDu7eUi8Q”][/ba-column]

Een bijzondere compositie van Lenny Kuhr van psalm 23. De tekst is woord voor woord de onbewerkte tekst uit De Nieuwe Bijbelvertaling:

[ba-youtubeflex videoid=”04ydXZq-YfM”]

Een bijzondere compositie van Huub van der Lubbe en Vincent Francois van psalm 55. De tekst is woord voor woord de onbewerkte tekst uit De Nieuwe Bijbelvertaling. De psalm is de eerste uit een reeks en onderdeel van De Bijbel Tapes.

[ba-youtubeflex videoid=”jBpgJAeXljk”]

Meer info op debijbeltapes.nl »

1 reactie

  1. Wouter van der Toorn op 27-06-2012 om 15:12

    Zo, box 1 binnen. Die gaan dus netjes mee in de auto. En op de iPhone. Dat wordt wel wat voor een paar uurtjes. Kan niet wachten op de rest. In Oktober komt deel 2 uit. Dus nog even wachten.