Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

De Bijbel Tapes

26 juni 2012

[ba-youtubeflex videoid=”WBFx3Lpwi6A”]

Ik werd al weer weken terug aangenaam verrast door de Bijbel Tapes. Een mooi experiment waarin de Bijbel als hoorspel wordt verteld. Je wordt het verhaal in getrokken. Grote namen werken mee aan “De Bijbel als audiofilm“, zoals het wordt genoemd. Bram van der Vlugt, Hadewych Minis, Tygo Gernandt en anderen werken onder leiding van Peter te Nuyl aan dit project dat zo’n 7 jaar zal duren.

Geniet ervan. Hier alvast een paar videoclips. Met name de vertolking van Psalm 55 door Huub van de Lubbe is bijzonder indrukwekkend!

[ba-column size=”one-half” last=”0″][ba-youtubeflex videoid=”w4FY_gKs5us”][/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″][ba-youtubeflex videoid=”PRyDu7eUi8Q”][/ba-column]

Een bijzondere compositie van Lenny Kuhr van psalm 23. De tekst is woord voor woord de onbewerkte tekst uit De Nieuwe Bijbelvertaling:

[ba-youtubeflex videoid=”04ydXZq-YfM”]

Een bijzondere compositie van Huub van der Lubbe en Vincent Francois van psalm 55. De tekst is woord voor woord de onbewerkte tekst uit De Nieuwe Bijbelvertaling. De psalm is de eerste uit een reeks en onderdeel van De Bijbel Tapes.

[ba-youtubeflex videoid=”jBpgJAeXljk”]

Meer info op debijbeltapes.nl »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
  1. Wouter van der Toorn

    Zo, box 1 binnen. Die gaan dus netjes mee in de auto. En op de iPhone. Dat wordt wel wat voor een paar uurtjes. Kan niet wachten op de rest. In Oktober komt deel 2 uit. Dus nog even wachten.

De Bijbel Tapes

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1