Mijn tips voor christelijke blogs en sites

Mijn tips voor christelijke blogs en sites

3 min leestijd

Mijn tips voor christelijke blogs en sites

Dit is mijn lijstje aanbevelingen van christelijke blogs en sites die je zou moeten volgen wat mij betreft. Allemaal met mijn motivatie erbij. Welke mis ik nog? Er zijn heel wat sites, niet alles weet mij te boeien of heeft een eigen en uniek geluid. Aanvullingen zijn welkom. Graag met motivatie!

Vrijspraak (NL)

Blog van Paul Abspoel, uitgever bij Ark Media en heeft altijd een verrassende en nuchtere kijk op het leven en allerlei kwesties. Maar is ook snel geïnspireerd door kunst, beeld en muziek. Naar vrijspraak.wordpress.com »

Goedgelovig.nl (NL)

Een gezonde dosis christelijke zelfreflectie die nodig is om met beide benen op de grond te blijven staan. Maar pas op als ze je te grazen nemen. Naar goedgelovig.wordpress.com »

RKnieuws.net (NL)

Een belangrijke bron om op de hoogte te blijven binnen het katholieke netwerk. Zeg maar de tegenhanger van kerknieuws.nl. Naar RKnieuws.net »

Kerknieuws.nl (NL)

Nieuws uit het kerkelijke speelveld, gepresenteerd door de IKON. Goed om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de breedte van de kerk. Naar kerknieuws.nl »

Eeuwigheid.nl (NL)

Blog van Jan Wolsheimer, voorganger in Woerden. Onder de noemer “gedachten over het leven” publiceert hij kritische artikelen. Altijd goed voor nadenkertjes. En goed om online met hem de discussie aan te gaan. Naar eeuwigheid.nl »

Staatgeschreven.nl (NL)

Theologen blog die zijn bestaansrecht heeft in het voortdurende debat tussen twee bevriende theologen over allerlei kwesties. En je mag kiezen met wie je meegaat. Naar staatgeschreven.nl »

Cip.nl (NL)

Een bonte verzameling van allerlei nieuws en opinies vanuit de (voornamelijk) behoudende hoek. Op deze site worden met een bepaalde regelmaat artikelen van creatov.nl geherpubliceerd wat af en toe pittige discussies veroorzaakt. Dat zal te maken hebben met het publiek wat zich verbonden voelt met deze site. Naar cip.nl »

Jos Douma (NL)

Predikant in Haarlem. Over leven in de kerk. Maar ook leven als het spirituele leven. Schrijver van verschillende boeken. Goed actief op Sociale Media trouwens. Naar josdouma.wordpress.com »

Katholiek.nl (NL)

De plek voor nieuws en inspiratie uit de katholieke hoek. Een goede plek om te zijn. Naar katholiek.nl »

Frank G. Bosman (NL)

De webstek van cultuurtheoloog Frank Bosman. Opiniërend, religie, films, games en nog meer. Leuk, want er zijn niet veel mensen die in deze niche publiceren. Naar goedgezelschap.eu »

Relevant Magazine (EN)

Al jaren ben ik fan van Relevant Magazine. Altijd eigentijdse, relevante artikelen over God, het leven, kunst, film. Staat bij mij in mijn top lijstje van bronnen voor inspiratie. Naar relevantmagazine.com »

ChristianPost.com (EN)

Nieuws, nieuws, nieuws. Maar dan vooral Amerikaans christelijk nieuws. Ik hou het altijd in de gaten voor interessante nieuwtjes of nieuwe gegevens. Naar christianpost.com »

Conversantlife.com (EN)

Een interessante verzameling nieuws en publicaties worden hier bij elkaar gebracht. Van allerlei smaakjes. En uit allerlei hoeken. Naar overzicht conversantlife.com »

Huffington Post (EN)

De religieuze katern van Huffington Post is breed, maar er zitten bijzonder interessante schrijvers bij. Goed om te volgen. Naar huffingtonpost.com/religion »

Resurgence (EN)

Een blog uit Marshill Church stal. Inhoudelijk, stevige kost, een must voor mensen in het kerkelijk werk. Naar theresurgence.com »

MichaelHyatt.com (EN)

Uitgever van een grote christelijke uitgeverij, maar zelf ook een pionier wat bloggen, nieuwe media, uitgeven, schrijven betreft. Veel praktische tips, Getting Things Done en inspiratie is hier te halen. Naar michaelhyatt.com »

Churchm.ag (EN)

Een leuke site die, net als deze site, op het snijvlak van kerk en technologie zit. Leuk, inspirerend, goede tips, bij de tijd. Zeker een goede site om in je toplijstje te zetten! Naar churchm.ag »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

14 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
Frank
9 jaren geleden

Ook zeker een aanrader: http://www.galaten.com

Constance
Constance
9 jaren geleden

bijbelseliefde.wordpress.com – past die in het rijtje?

Harry
Harry
10 jaren geleden

Misschien zelfs http://godwij.blogspot.nl/

Sara
Sara
10 jaren geleden

saltoftheearthnl.blogspot.com

Familie
Familie
10 jaren geleden

http://www.henkpieterbos.blogspot.com
twitter @HetLegervanGod
aanraders!

NEWS OF PEACE
NEWS OF PEACE
10 jaren geleden

Relevant Magazine is voor ons >> http://www.newsofpeace.com een voorbeeld. We hopen ooit eens in jouw lijstje te komen Wouter :P ;-)

PS Het boek van Michael Hyatt ‘Platform’ is echt een aanrader voor beginnende bloggers, of bloggers die wat verfrissing nodig hebben.

Piet Vrijdenker
Piet Vrijdenker
11 jaren geleden

Kun je freethinker er ook tussen zetten?

Mvg,

Piet

Ko de Vrieze
Ko de Vrieze
11 jaren geleden

Of kijk eens naar http://www.christelijkestartsite.nl of naar een site met heel veel inhoud zoals http://www.christelijkesite.nl

Ruben Hadders
Ruben Hadders
11 jaren geleden

Relevant en The Resurgence zijn ook mijn persoonlijke favorieten. Wat ik nog mis in dit rijtje: ChristianityToday.com – het beste christelijke opinieblad ter wereld.

Eline
Eline
11 jaren geleden

En wat dacht je van http://www.huisvanbelle.nl ? Niet voor volwassenen maar voor jonge christelijke meiden, iig even om te tippen :)

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Jan Pool
11 jaren geleden

Dank je… Daar zitten er inderdaad een paar tussen die ik heb vergeten :) Zal de lijst aanvullen.

Michel Altorf-vdKuil
Michel Altorf-vdKuil
11 jaren geleden

Misschien deze:
http://tothebeach67.wordpress.com/ Een zoektocht van een net bekeerde christen (2006) in de christelijke enniet-christelijke wereld.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Michel Altorf-vdKuil
11 jaren geleden

Dat is een interessante. Leuk om te volgen!