Clicky

Je zou je bewust moeten zijn van de Filter Bubble

30 augustus 2012

[ba-youtubeflex videoid=”B8ofWFx525s”]

Zo dan, een duidelijke TED toespraak die het huidige Internet eens onder de loepneemt. Informatie wordt niet door jou gefilterd, maar voor jou gefilterd. Hoe werkt het eigenlijk als Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Flickr, Amazon allemaal voor mij dingen filteren… Dan kom je dus uit op een situatie waarin sommige informatie onzichtbaar voor je wordt.

Je zoekt op informatie, maar het is al voor je bepaald. Niet door mensen, maar door allerlei codes, scripts en algoritmes. Is dit wel goed? En zit hier niet een mogelijke nieuwe zeepbel? Eli Pariser noemt het een Filter Bubble. Echt de moeite waard om eens te luisteren

PS: deze toespraak met Nederlandse ondertitels is te vinden op thefilterbubble.com »

Andere interessante blog post

  • Google tips voor maximaal resultaat30-01-2013 Google tips voor maximaal resultaat Je kan nog slimmer gebruik maken van Google met allerlei ingebouwde mogelijkheden in de zoekmachine zelf. Hier een aantal Google tips.
  • Waarom komt iets hoog in Google?15-01-2010 Waarom komt iets hoog in Google? Als je gevonden wilt worden op het Internet, dan kan dat op verschillende manieren. Het artikel "Koppel je online profielen" gooit hoge ogen bij een […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Jesus.net en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, geloof, kerk, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog.
0 Comments

Je zou je bewust moeten zijn van de Filt…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0