10 gewoonten van gepassioneerde mensen

10 gewoonten van gepassioneerde mensen

3 min leestijd

10 gewoonten van gepassioneerde mensen

Leven vanuit je passie, dat is een mooi doel om na te streven. En van sommige mensen zie je dat ze leven vanuit hun passie. Maar wat maakt zo iemand nu anders dan de rest? In vond de 10 gewoonten van gepassioneerde mensen. Ik ga ze denk ik maar boven mijn bureau hangen en ik denk ook dat ik een aantal keuzes moet gaan maken:

 1. Sta vroeg op

Wellicht heeft het met wat discipline te maken, maar deze mensen zijn over het algemeen iedere dag op tijd uit de veren.

2. Lees stevige kost

Van TV kijken wordt je over het algemeen niet heel slim. Het is goed om je toe te leggen op het lezen van goede kost. En vind je het lastig om te lezen, dan kan je altijd kiezen voor audioboeken. Al zijn er niet veel in het Nederlands te krijgen.

“Als je iedere dag een uur studeert op een bepaald thema ben je binnen vijf jaar een expert.”

3. Keuzes maken

Haal al het overtollige weg. Alles wat niet met je passie te maken heeft. Dat neemt alleen maar ruimte in, ruimte in tijd, energie en geld.

4. Vertragen

Het aparte is dat iedereen weet dat passie te maken heeft met genieten. En om te genieten heb je tijd nodig. Haal het tempo uit je leven. Daardoor kan je je beter richten op je passie!

5. Sporten

Je moet in beweging zijn. En gezond leven. Zorg dat je je dagelijkse beweging hebt. Het is een geheim van gepassioneerde mensen dat ze ook goed zorgen voor hun lichamelijke conditie.

6. Dagelijks in praktijk

Je passie moet dagelijks in de praktijk worden gebracht. Als je dat niet doet ebt je passie uiteindelijk weg.  Ook je talenten hebben oefening nodig! En als je geen talenten hebt, dan nog kan het je helpen om dingen onder de knie te krijgen en te houden.

7. Netwerk

Het is niet goed om alleen te zijn. Dat is het nooit. Zorg dat je mensen met dezelfde passie blijft ontmoeten, dat je ze om je heen hebt. Niets is zo inspirerend als andere gepassioneerde mensen. Zij helpen je vooruit, geven je extra motivatie.

8. Tel je zegeningen

Hoe eenvoudig kan dit advies zijn? Je kan blijven kijken naar wat je (nog) niet hebt, maar begin met het tellen van de zegen die je al hebt ontvangen. En hou het bij in een dagboek. Een waar je bijvoorbeeld aan het eind van de dag nieuwe notities kan toevoegen.

If you count all your assets, you always show a profit.  ~Robert Quillen

9. Wees gul

Niemand geloofde erin, pas de 303e bank waar Walt Disney bij aanklopte wilde investeren in Disney Land. Niemand geloofde erin, pas het 1010e restaurant wilde het kip-recept van Colonel Sander’s gebruiken wat nu nog steeds in iedere KFC wordt gebruikt… Er zijn zoveel voorbeelden als deze. Wees gul, heb lef, heb geloof in mensen die hun passie nastreven. Deze mensen gaven niet op en geloof me, 302 banken zullen zich achteraf hebben afgevraagd waarom ze het niet zagen.

10. Blog

Ga bloggen. Het is een van de meest eenvoudige manieren om je passies te delen en andere mensen met dezelfde passie te ontmoeten.

Bron: pickthebrain.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -