Mijn ipad apps

Mijn iPad Apps

6 min leestijd

Mijn ipad apps

Nu er wederom een upgrade van iOS voor iPad en iPhone eruit zijn leek het me weer een goed moment om mijn lijst met tips voor iPad apps weer op een rijtje te zetten. Onderverdeeld in verschillende categorieën. Dit zijn de applicaties die ik zeer regelmatig, zo niet dagelijks gebruik op mijn iPad.

Sociale Netwerken

Facebook

facebook ipadDe laatste update van de Facebook app was bijzonder welkom. Was de oude traag en stroef, de huidige applicatie werkt goed en is een stuk fijner mee te werken. Gratis in App Store »

Tweetbot for Twitter (iPad)

tweetbot ipadAl lange tijd gebruik ik deze applicatie voor Twitter. Wellicht is dit een van de best afgewerkte applicaties die beschikbaar is in de App Store. Hij is erg mooi, alles werkt goed, tot in de details. €0,79 (tijdelijk) in App Store »

Pinterest

pinterest ipadHet nieuwe sociale netwerk dat toch wel veel verandert. De iPad applicatie werkt goed, lekker visueel. Zoek je inspiratie, dan is dit ook een mooie plek om even rond te hangen. Gratis in App Store »

Google+

google+ ipadHet lijkt nog niet helemaal doorgebroken in Nederland, voor mij is het een inspirerende plek met nuttige contacten. En de iPad app van Google+ is prima! Gratis in App Store »

Skype voor iPad

skype ipadBellen via Internet, met of zonder video. Ideaal en onmisbaar als je werkt met een dynamisch team of familie of vrienden verder weg hebt. Gratis in App Store »

Nieuws

Flipboard

flipboard ipadOver Flipboard heb ik eerder al geschreven. Deze app zit bij mij in mijn dagelijkse routine om bij te blijven. Een applicatie waarmee je direct begrijpt waarom de iPad zo’n mooi apparaat is. Gratis in App Store »

Zite

zite ipadEen dynamisch, interactief en gepersonaliseerd magazine op basis van je eigen voorkeuren. Verrassend om nieuws, opinies en interessante artikelen gepresenteerd te krijgen. Gratis in App Store »

Feedly

feedly ipadSinds de laatste update is dit voor mij dè applicatie om mijn Google Reader te lezen. Voelt wat aan als Flipboard, erg fijn in het gebruik. Je RSS feeds worden dus omgezet naar een mooi persoonlijk magazine. Gratis in App Store »

Pocket

pocket ipadEerst heette deze applicatie “Read It Later”. Ik ben helemaal overgestapt van Instapaper naar Pocket. Al mijn online bookmarks worden hier verzameld en kan ik offline lezen op de iPad of in de browser. Uitstekende app! Gratis in App Store »

Boeken en Bijbel

Kindle

Kindle ipadAls ik lees is het bijna altijd digitaal. Veel boeken schaf ik aan via Amazon en lees ik direct in de Kindle App op de iPad. Of op de iPhone (alle notities, plek waar ik beleven ben, etc worden gesynchroniseerd). Gratis in App Store »

iBooks

ibooks ipadDe officiële applicatie van Apple om boeken te lezen. Je kan aangeschafte boeken uit de iBooks Store lezen, maar ook eigen boeken eb PDF’s toevoegen. Gratis in App Store »

GoodReader voor iPad

goodreader ipadDe ideale applicatie om allerlei documenten, PDF’s maar ook andere documentsoorten te lezen, notities in te maken, etc. €3,99 in App Store »

BibleReader / Bible+

biblereader ipadZoals eerder genoemd is dit mijn applicatie nummer 1 als het gaat om bijbellezen, studie en preekvoorbereiding. Lees daarvoor ook de eerdere artikelen. Gratis in App Store »

Bijbel

Bijbel iPadDe applicatie van YouVersion. Werkt heerlijk. Let wel op dat niet alle Nederlandse vertalingen beschikbaar zijn. Deze grootste Bijbelapplicatie is een grote aanrader. Gratis in App Store »

Bible! / Logos

logos ipadHier zit een groot deel van mijn theologische bibliotheek in. En met de laatste updates is het een super applicatie geworden waar ik graag in studeer, lees, etc. Gratis in App Store »

Productiviteit

Chrome

chrome ipadStandaard wordt de iPad uitgerust met de eigen Safari browser mee. Google heeft al enige tijd zijn eigen browser Chrome beschikbaar gemaakt voor iPad. Voor mij is het de standaard browser geworden om te gebruiken. Gratis in App Store »

Calendars – Google Calendar client

calendars ipadIk gebruik Google voor mijn agenda. Dat is ook te doen in de standaard agenda applicatie, maar Calendars is een betere optie. Enerzijds werkt deze mooi en eenvoudig, anderzijds ondersteunt deze applicatie uitstekend de Google Tasks. €5,49 in App Store »

Gmail

gmail ipadJa, ik gebruik veel van Google. Ook mijn gmail lees ik het liefst in de officiële applicatie. Het mooie hierbij is dat ik ook van aliassen gebruik kan maken, wat ik een grote tekortkoming vind in de gewone mail app op de iPad. Gratis in App Store »

1Password voor iPad

1password ipadNooit meer maar één wachtwoord overal gebruiken. Dat is niet veilig. Maar hoe herinner je deze allemaal? Daar is deze applicatie voor. Het is een goede investering. €7,99 in App Store »

PS: wil je de universele versie die ook voor iPhone geschikt is, dan heb je de Pro versie nodig, €11,99 in App Store »

LogMeIn

logmein ipadJe bent op locatie en wil even op je thuiscomputer? Dat is eenvoudig met deze applicatie. Of hulp op afstand op de computer van je dochter? Geen probleem. Pro functies zijn nog via in de app aangeschaft kunnen worden. Gratis in App Store »

WordPress

wordpress ipadEen WordPress blogger heeft de officiële WordPress app nodig. Zo eenvoudig is het. De laatste update heeft het alleen maar mooier gemaakt. Gratis in App Store »

Diet Coda

diet coda ipadVoor de webontwikkelaar eigenlijk onmisbaar. Ingebouwde FTP en allerlei code bibliotheken zoals HTML, PHP, JS, CSS… Ingebouwde terminal en nog veel meer. Zo kan je onderweg blijven werken aan je websites. €15,99 in App Store »

WriteRoom

writeroom ipadEen schone en heerlijke applicatie om te schrijven. Niet meer en niet minder. Zonder afleiding en zonder opmaak. Hier bereid ik vaak mijn artikelen voor. Met dropbox integratie is het helemaal makkelijk om ook via iPhone of desktop verder te werken. €3,99 in App Store »

Evernote

evernote ipadMijn digitale kladblok. Ideaal voor lijstjes, notities, notulen, verslagen, verzamelde tips en quotes en weet ik niet meer. Gratis in App Store »

Scanner Pro

scanner pro ipadZo maak je van je iPad een documenten scanner. Maak een foto, optimaliseer en sla op als PDF. Mindmap gemaakt op een whiteboard? Maak een foto en sla op. Geen andere scanner meer nodig. €5,49 in App Store »

Media

Horizon TV

horizon tv ipadWij hebben een abonnement bij UPC. Met de nieuwe Horizon TV kan ik mooi TV kijken op de iPad en programma’s opnemen regelen via deze app. Ideaal! Gratis in App Store »

Air Video

air video ipadAl mijn media bestanden die op mijn computer staan (vooral video is handig) kan ik met deze app kijken of via deze app op mijn Apple TV kijken. €2,39 in App Store »

Gemist

gemist ipadDe officiële applicatie van de Publieke Omroep. Ik zet deze nogal eens aan tijdens het koken om even een programma bij te kijken. Gratis in App Store »

Foto en Video

PhotoForge2

photoforge2 ipadEr zijn heel veel foto applicaties. Ze doen allemaal wat. Maar deze applicatie is voor mij lekker compleet. Ideaal om bij te snijden, te corrigeren, etc. €1,59 (tijdelijk) in App Store »

Paper

paper ipadEen veel geprezen applicatie om digitaal te schetsen, schilderen, tekenen. Deze app heeft de Apple Design Award 2012 gekregen. Via de applicatie kan je extra opties aanschaffen. Gratis in App Store »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -