Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Visioen van de doodse vallei

20 oktober 2012

[ba-vimeoflex videoid=”30484462″]

Ezechiël is een van de profeten uit het Oude Testament en leefde 593 – 571 voor Christus. Het is een profeet met bijzondere dromen en visioenen.

De bekendste is wel het visioen van een dal vol beenderen waarin hij kijkt naar een vallei die eruit moet hebben gezien als een plek waar jaren daarvoor grootste veldslagen zijn geleverd en waar alle botten nog liggen van omgekomen strijders.

Profeteer

De dood heerst hier. Alles is voorbij. Wat moet de profeet hier? Profeteer tegen deze doodsheid. Zo simpel ligt het, profeet Ezechiël. Doe je mond open en zeg dat al deze doodsheid moet luisteren naar God. Want God zal nieuw leven geven.

Lijken

Eerlijk gezegd moet het eng zijn geweest… Want de profeet doet het, en er komt beweging. Maar in plaats van botten liggen er nu lijken. Ik weet niet wat erger is om naar te kijken.

De wind

Alles komt pas goed als de wind gaat blazen. De profeet moet nog een keer zijn mond open doen. Want er ligt van alles op zijn plek. Maar er is geen leven. Het leven komt pas als de wind van God gaat blazen.

De Geest

De wind is vaak een beeld van de Geest van God. Er kan een boel beweging zijn, alles kan op zijn plek liggen… maar het is nog zo dood als dat het maar zijn kan tenzij de Geest van God er doorheen blaast. Dan krijgt alles pas leven.

Niets hopeloos

Het gaat er niet om dat alles op zijn plekje ligt. Het gaat erom of Gods Geest blaast. Misschien ligt er voor jou nog niets op zijn plekje. Er is niets hopeloos. In de doodsheid kan God weer leven scheppen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Visioen van de doodse vallei

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0