Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Ik wil dood

26 november 2012

Update ik-wil-dood.nl

Als je nadenkt over zelfmoord of als je iemand in je omgeving kent die zelfmoord heeft gepleegd of een poging heeft gedaan dan gebeurt er veel. Wat moet je nu? Hoe moet je verder? Veel mensen gaan op zoek naar een oplossing. En zeker niet altijd naar het goede. Veel mensen zoeken letterlijk naar mogelijkheden om op een zo pijnloze manier dood te kunnen gaan.  Dus ook letterlijk naar “Ik wil dood“, “ik wil dood nu“, “help me ik wil dood“… En er zijn veel plekken waar je terecht kan komen. Ook de plekken waar je letterlijk de recepten vindt van combinaties van medicijnen die je helpen… Maar ik geloof dat er altijd hoop is. Daarom is deze website er.

Eenzaamheid

De website ik-wil-dood.nl is speciaal gemaakt voor de mensen die dood willen, die zelfmoord willen plegen. Want ze zijn niet alleen. De eenzaamheid is vaak beklemmend en is vaak de grootste macht in mensen. Eenzaam, onbegrepen, geheimen… Want, zonder zoetsappig of simplistisch te willen zijn, God heeft een leven van hoop voor iedereen beschikbaar. Hij vindt je belangrijk, Hij wil graag met je omgaan.

De juiste toon

Op de site staan een aantal verhalen van mensen die ook hebben geworsteld met zelfmoord gedachten of hebben een zelfmoord van dichtbij meegemaakt. Dat heb ik trouwens zelf ook. Het schrijven van deze site was ook niet heel erg eenvoudig. Hoe vind je de juiste toon? Want ik kan je uit ervaring vertellen dat dat vreselijke (goedbedoelde) gepreek het laatste is wat je wilt horen. De site zal daarin ook niet perfect zijn. En we zullen er altijd aan bezig blijven.

Feedback?

Ik zou zeggen, check zelf deze website: ik-wil-dood.nl. En laat een korte reactie achter

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Anoniem

    Wow, dit is wel heel erg direct! Het is natuurlijk wel mooi dat er zulke initiatieven zijn want internet is natuurlijk wel minder persoonlijk en daarom makkelijker om over je problemen te praten. Ik kwam laatst een website tegen waar je geheimen kunt vertellen (www.geheimen.nu) en dat vond ik ook een goed initiatief. Ik kan me goed voorstellen dat als je over je problemen praat (dat durft iedereen wel via internet) en de meningen of ervaringen van anderen hoort dit je weer nieuwe energie geeft als je het even niet ziet zitten. Mooi dat dit er is dus!

Ik wil dood

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2