Update ik-wil-dood.nl

Ik wil dood

2 min leestijd

Update ik-wil-dood.nl

Als je nadenkt over zelfmoord of als je iemand in je omgeving kent die zelfmoord heeft gepleegd of een poging heeft gedaan dan gebeurt er veel. Wat moet je nu? Hoe moet je verder? Veel mensen gaan op zoek naar een oplossing. En zeker niet altijd naar het goede. Veel mensen zoeken letterlijk naar mogelijkheden om op een zo pijnloze manier dood te kunnen gaan.  Dus ook letterlijk naar “Ik wil dood“, “ik wil dood nu“, “help me ik wil dood“… En er zijn veel plekken waar je terecht kan komen. Ook de plekken waar je letterlijk de recepten vindt van combinaties van medicijnen die je helpen… Maar ik geloof dat er altijd hoop is. Daarom is deze website er.

Eenzaamheid

De website ik-wil-dood.nl is speciaal gemaakt voor de mensen die dood willen, die zelfmoord willen plegen. Want ze zijn niet alleen. De eenzaamheid is vaak beklemmend en is vaak de grootste macht in mensen. Eenzaam, onbegrepen, geheimen… Want, zonder zoetsappig of simplistisch te willen zijn, God heeft een leven van hoop voor iedereen beschikbaar. Hij vindt je belangrijk, Hij wil graag met je omgaan.

De juiste toon

Op de site staan een aantal verhalen van mensen die ook hebben geworsteld met zelfmoord gedachten of hebben een zelfmoord van dichtbij meegemaakt. Dat heb ik trouwens zelf ook. Het schrijven van deze site was ook niet heel erg eenvoudig. Hoe vind je de juiste toon? Want ik kan je uit ervaring vertellen dat dat vreselijke (goedbedoelde) gepreek het laatste is wat je wilt horen. De site zal daarin ook niet perfect zijn. En we zullen er altijd aan bezig blijven.

Feedback?

Ik zou zeggen, check zelf deze website: ik-wil-dood.nl. En laat een korte reactie achter

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
anja de jong
anja de jong
11 jaren geleden

is het ik-wil-dood of ten diepste: ik-kan-het-leven-niet-meer-aan ?

Anoniem
Anoniem
11 jaren geleden

Wow, dit is wel heel erg direct! Het is natuurlijk wel mooi dat er zulke initiatieven zijn want internet is natuurlijk wel minder persoonlijk en daarom makkelijker om over je problemen te praten. Ik kwam laatst een website tegen waar je geheimen kunt vertellen (www.geheimen.nu) en dat vond ik ook een goed initiatief. Ik kan me goed voorstellen dat als je over je problemen praat (dat durft iedereen wel via internet) en de meningen of… Lees verder »