presentatie software kerk

Overzicht beamer-presentatiesoftware kerken

8 min leestijd

presentatie software kerk

[ dit is een gastblog van Robert Lindeboom die dit handige overzicht van software voor presenteren van teksten, filmpjes en presentaties in de kerk maakte ]

In kerken wordt steeds meer gebruik gemaakt van de beamer om liederen, bijbelteksten, presentaties, filmpjes of zelfs live-video te tonen aan de kerkgemeente. Als de beamer er nog niet lang hangt, gebeurt dit vaak via een programma als PowerPoint, maar tegenwoordig zijn er steeds meer (gratis) programma’s die dit veel makkelijker kunnen doen. Deze maken gebruik van een database met bijbel(teksten) en liederen uit verschillende bundels (Liedboek voor de kerken voor Psalmen en Gezangen, Opwekking (OPW), Evangelische Liedbundel (ELB) en meer).

Degene die de presentatie bedient, sleept nummers, teksten, afbeeldingen, maar ook PowerPointbestanden naar de liturgie en geeft dit net weer op het grote scherm. Tijdens de dienst kan het ‘beamerteam’ nog aanpassingen doen, zonder dat de rest van de kerk dit op het grote scherm ziet.

Kerken met een camera gericht op het podium of doopfont kunnen bij sommige programma’s ook schakelen tussen deze beelden, zodat iedereen in de zaal kan zien wat er gebeurt.

EasyWorship

EasyWorship

Een bekend programma in de Nederlandse kerken is EasyWorship. Dit programma wordt veel gebruikt omdat het eenvoudig Nederlandse bijbel- en liedtekstpakketten te koop aanbiedt. Het programma is Engelstalig, maar wordt bij aanschaf geleverd met een Nederlandstalige handleiding. Het programma kost $399 en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de NBG51-bijbelversie kosten per stuk $29. Updates van het programma kosten $99. Niet heel goedkoop voor kerken die het financieel moeilijk hebben. Geschikt voor PC en Mac.

Overzicht van (gratis) alternatieven voor EasyWorship

Gelukkig zijn er ook een aantal alternatieven. Ik heb ze kort geprobeerd en zal hierna een overzicht geven van hun belangrijkste kenmerken, omdat zo’n compleet overzicht er bij mijn weten nog niet is. Ik let daarbij onder andere op de volgende kenmerken:

> Gemak om playlists aan te passen tijdens het presenteren
> Gemak van de lied- en tekstselectie
> Importmogelijkheden
> Aanpassingsmogelijkheden
> Thema’s en achtergronden en de mogelijkheid ze aan te passen
> Importeren van extra’s, zoals video, DVD en muziekbestanden
> Prijs

OpenLP

OpenLP

Het veelbelovende OpenLP haalt bijbelteksten van CrossWalk of BibleGateway en die hebben alleen de altijd gratis (i.v.m. verlopen auteursrechttermijn) beschikbare Statenvertaling. Wie NBV- of NBG51-bestanden in Sword-, CSV- of OpenSong-formaat heeft, kan ze ook importeren. Ook muziek is van bijna alle soorten programma’s te importeren, waaronder van OpenSong, waar veel voor beschikbaar is.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Gratis (gebruikt gratis PPT-viewer of OpenOffice voor de presentatie)
+ Mooi mediabeheer. Importeren van PPT, Afbeeldingen en video mogelijk.
+ Eenvoudig eigen tekstpagina’s in te voegen. Ook ondersteuning voor video en afbeeldingen.
+ Bediening en weergave op smartphone of tablet mogelijk.
+ Veel importmogelijkheden en dus veel beschikbaar.[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Thema’s bewerken gaat iets minder intuïtief dan bij andere programma’s, maar dit is aan te leren.
– Afzonderlijke coupletten selecteren is lastiger dan bij bijvoorbeeld OpenSong.[/ba-column]

Geschikt voor PC, Mac en verschillende Linux-versies.

OpenSong

OpenSong

Voor OpenSong zijn op internet veel bronnen te vinden, waaronder NBV, NBG51 en praktisch alle gangbare liedbundels.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Gratis
+ Bijna alles beschikbaar.
+ Coupletten selecteren (en volgorde aanpassen) door coupletnummers in te voeren.
+ Bijbelteksten toevoegen zeer eenvoudig door te slepen (beste van alle programma’s).
+ Eenvoudig tekst toevoegen tijdens de presentatie: zeer flexibel.
+ Aankondigingen voor de dienst: pagina’s herhalen tot je op een knop drukt.
+ Live cameraverbinding mogelijk via VLC (vereist wat technische instellingen). Waarschijnlijk ook internet en andere applicaties. Powerpoint-ondersteuning.
+ Mogelijkheid voor akkoorden en indien het bestand dit ondersteunt ook notenbalken.[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]± Presentatiemode is ‘basic’ maar duidelijk.
± De indeling van OpenSong is iets anders dan die van Quelea en OpenLP, maar dit hoeft niet per se een nadeel te zijn.
± Importeren van de online database vanuit het programma geeft een foutmelding, maar bestanden naar de juiste map verplaatsen laat je alsnog alles importeren. Lukt het niet, dan is er voor veel bestandstypen een converter beschikbaar.[/ba-column]

Geschikt voor PC, Mac en Linux.

Quelea

Quelea

Quelea is een overzichtelijk programma dat de meeste functies van bovenstaande programma’s aan boord heeft.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Gratis
+ Importeren van bijbels van OpenSong mogelijk.
+ PowerPoint-, Video- en DVD-ondersteuning.
+ Zeer eenvoudig dia-achtergronden wijzigen. Opmaak thema’s beperkt, maar eenvoudig.
+ Drie monitorsignalen mogelijk: beamer, beheerder en podium (bijvoorbeeld voor bands, eigen weergave met akkoorden).
+ Per lied kan een thema worden ingesteld en onthouden.[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Songs van OpenSong importeren is nog niet mogelijk, hier wordt aan gewerkt.[/ba-column]

Geschikt voor PC, Linux (Ubuntu), Java en binnenkort voor Mac.

VideoPsalm

VideoPsalm

Ook VideoPsalm biedt veel importopties voor bijbels en liedjes. De interface lijkt wat op Office-applicaties zoals Word en PowerPoint.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Gratis
+ Veel importmogelijkheden voor bijbels en liedjes.
+ Duidelijke interface à la Office 2007/2010.
+ Videoachtergronden mogelijk.[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]± Aanpassen van teksten e.d. tijdens live-presentatie kan lastiger zijn (kwestie van juiste knoppen gebruiken)
± Opmaak aanpassen eenvoudig maar beperkt.
± Afkortingen voor bijbelboeken zijn nu nog in het Engels en moeten eenmalig vertaald worden. Eenvoudig te doen vanuit het programma.
– Geen import van PowerPoint, wel afbeeldingen en video.[/ba-column]

Alleen voor Windows.

Tot zover de voor Nederland interessante programma’s. Hieronder volgen nog meer programma’s, die voor mij door de genoemde nadelen per definitie al afvielen.

EpicWorship

EpicWorship

EpicWorship wordt in het buitenland weleens gebruikt, maar lijkt door ontbrekende Nederlandstalige bijbelboeken minder geschikt voor Nederland.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Bewegende achtergronden mogelijk.
+ Gratis[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Veel taalfouten in het programma
– Presentatie is tijdens ‘live-modus’ lastig te wijzigen
– Geen Nederlandse boeken.[/ba-column]

Voor Windows, Linux en Mac.

Mediashout

MediaShout

Mediashout legt de nadruk op tekst (text-based).

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Live video (?)[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Niet gratis
– Geen Nederlandse boeken
– Geen importmogelijkheden voor standaardformaten
– Niet overzichtelijk en veel fouten in spelling en het programma[/ba-column]

Geschikt voor Windows en Mac.

SongShow Plus

SongShow Plus

SSP bevat veel van de genoemde functies, maar lijkt zoals EpicWorship niet geschikt voor de Nederlandse markt. Daarnaast is het programma opgebouwd uit vele losse modules. Dit geeft het veel functies, maar maakt installeren en deïnstalleren lastig.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Veel functies.[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Niet voor Nederland
– Niet gratis
– Complexe programmatuur[/ba-column]

Alleen voor Windows (?).

Sunday Plus

Sunday Plus is niet meer beschikbaar.

ProPresenter

ProPresenter

ProPresenter lijkt niet per se voor kerken gemaakt, maar biedt wel de mogelijkheid om bijbelteksten (helaas geen NL) te tonen. Visueel veel mogelijkheden.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Twitter-integratie
+ Eenvoudig te bewerken tijdens presentatie.
+ Eenvoudig video-achtergronden toevoegen.
+ Webcamondersteuning
+ Stabiel[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Geen Nederlandse bronnen en geen import.
– Niet gratis.[/ba-column]

Voor Windows en Mac.

LiveWorship

LiveWorship

LiveWorship is te koop vanaf $199, maar is niet geschikt voor de Nederlandse markt.

[ba-column size=”one-half” last=”0″].[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Niet NL.
– Nummers toevoegen en wijzigen gebeurt niet intuïtief.[/ba-column]

Voor Windows en Mac.

EasiSlides

EasiSlides

EasiSlides (EasySlides) lijkt gericht op Aziatische databases en biedt ondersteuning voor onder andere Chinees en Mandarijn. Het programma oogt erg basic.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Live webcam[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Geen import[/ba-column]

Alleen voor Windows (?).

ChangingSong

ChangingSong

Ik heb versie 0.3 van dit programma getest. Hieraan is te zien dat het programma nog in een erg pril stadium verkeert.

[ba-column size=”one-half” last=”0″]+ Videoachtergrond mogelijk[/ba-column]

[ba-column size=”one-half” last=”1″]- Nog lang niet af
– Alleen liedjes, geen bijbelteksten.[/ba-column]

Voor Windows, Linux en Mac.

ProClaim

Via Twitter werd ik gewezen op Proclaim. Helaas niet gratis (in tegendeel: je betaalt jaarlijks wat je voor EasyWorship eenmalig betaalt) “maar zeer interessant volgens mij. Kun je online samen een presentatie maken. Bediening met phone/pad.”

Online, dus voor Windows, Linux en Mac (?).

OpenBibleViewer

Dit programma hoort eigenlijk niet in de lijst, omdat het alleen voor het weergeven van bijbels is. Ik weet niet zeker of NBG51 en NBV gebruikt kunnen worden. Als dit wel zo is, is dit een mooi programma voor bijbelstudies, omdat teksten naast elkaar gelegd kunnen worden samen met aantekeningen en woordenboeken.

Voor Windows.

Afsluiting

De programmalijst is wellicht niet volledig, maar voor zover ik weet zijn dit op dit moment de populaire programma’s. Tevens krijgen programma’s in nieuwe versies soms nieuwe functies of prijzen. De gratis programma’s zullen in principe gratis blijven, omdat het open source programma’s zijn. Deze worden door vrijwilligers ontwikkeld en onderhouden. Mogelijk kosten bijbels en liedbundels voor deze programma’s in de toekomst wel geld, maar dit zal waarschijnlijk nooit meer dan de bovengenoemde 29 dollar zijn.

Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Reageer via onderstaande formulier of mail me.

24 reacties

 1. Avatar A. Emmerzael op 05-11-2015 om 18:45

  Wij gebruiken in de kerk powerpoint voor liedteksten, lioedteksten met notenbalk, bijbelteksten en verdere mededelingen uit de OrdevanDienst.
  De liederen halen we op uit de NLB(licentie), LvdK (vrij), ELB(licentie) , overige liederen meestal van internet. De liederen met notenbalk komen uit de NLB. De bijbelteksten komen uit NBV(licentie). Wi zitten te wachten tot we ook (na betaling van één licentiebedrag) de nodige liederen daar uit kunnen halen.  • Avatar martenknevel op 01-12-2015 om 10:12

   Dag Arie ik zie dat je naar dit overzicht gekeken hebt. Ik kreeg de indruk dat enkele open source programma’s voor ons wel interessant zouden kunnen zijn omdat daarvoor veel liederen databases beschikbaar zijn. 2. Avatar Jaap Ginder op 02-09-2015 om 08:17

  Voordeel van OPS Pro 2015 (verschijnt medio oktober/november) is dat daar de Bijbel voor beschikbaar gaat komen. NBG en NBV, Tevens staan nog enkele nieuwe liedbundels op de rol.  • Avatar Robert op 03-09-2015 om 09:52

   Dat zou een fijne toevoeging zijn! Hopelijk ook het Liedboek van vorig jaar, dan wel een koppeling met de site om de notenbalken op te halen. Op mijn eigen blog is inmiddels een aantal aanvullingen gedaan, waaronder een stukje voor OPS: http://robertlindeboom.nl/beamer-software-kerk/
   Zodra er een testversie beschikbaar is voor de nieuwe versie, zal ik daar ook aandacht aan besteden. 3. Avatar Ron op 27-04-2015 om 21:10

  Wij gebruiken ook powerpoint en hebben een licentie om de teksten te projecteren dat doen we via powerpoint en met notenbalken
  Nu was ik laatst in de ngk Dronten en daar gebruiken ze een programma wat MKB heet, ik kan er verder niets over vinden, kent iemand dit programma ook en waar kan ik er meer informatie over vinden, ik ben namelijk benieuwd of dit programma ook met powerpoint slides overweg kan. 4. Avatar Marcel op 17-02-2015 om 15:38

  erg interessant artikel met veel info!

  In Zevenhuizen ZH zijn we momenteel ook bezig met een onderzoek naar het toepassen van beamer tijdens de dienst. Het technische gedeelte is aardig in kaart gebracht alleen naar software moet nog gekeken worden. We gaan momenteel diverse gemeentes af om daar een kijkje achter de schermen te nemen en samen met interessante websites als deze komen we een heel eind!

  Ons oog valt momenteel op EW en OPS Pro. Echter hebben wij nog 1 vraag openstaan en hopelijk kan iemand hier mij verder helpen. Als gemeente zien we graag een interactief programma waar bijv. de dominee met een tablet bepaald Bijbelteksten kan onderstrepen. Dit is een mogelijkheid bij Apple key-note maar aangezien key-note niet zoveel mogelijkheden heeft als OPS en EW vroegen wij ons af of dit ook een mogelijkheid is bij deze pakketten.

  Kan iemand mij dus vertellen of deze functie (het onderstrepen / highlite van teksten) vanaf de kansel mogelijk is bij een software pakket als OPS Pro of EW? zo niet, welk pakket kan dit wel?

  hartelijk dank!  • Avatar Salomon op 29-11-2015 om 21:52

   Dit kan met Propresenter 6, voor mac en (heel binnenkort) ook voor windows. De software is in het engels, maar het kent veel moderne mogelijkheden en is zo’n beetje de wereldwijde standaard. 5. Avatar Michael op 15-01-2014 om 17:25

  Hello, lead developer of Quelea here! (Sorry for the English comment, my language skills are not the best.) Thanks for including Quelea on this list. I’ve just noticed this article, and wanted to mention a couple of things for those that might be interested. Firstly, the new release of Quelea is almost here (a beta is already available if anyone wants to try it: https://sourceforge.net/projects/quelea/files/0.6%20Beta%203/ ). It packs in a lot of new features including video backgrounds, so you may wish to give it a go and see what you think. It is of course still completely free, it always will be.

  Secondly, if anyone would like to translate Quelea’s interface to Dutch, this can be done easily – if anyone’s interested in doing this, then simply send an email to michael@quelea.org and I’ll get back to you with further instructions. We would then bundle the Dutch translation with Quelea directly, so this language option would be available for all who downloaded it. 6. Avatar Jaap Ginder op 15-11-2013 om 21:20

  Als originele bedenker en maker van OPS Pro van Opwekking en nog steeds als mede ontwikkelaar meewerkend, wil ik hier toch reageren op een aantal geplaatste opmerkingen en de vraag waarom OPS Pro niet in het overzicht voorkomt,
  OPS Pro is een product van St. Opwekking en wordt geheel door vrijwilligers gemaakt. De kosten betreffen alleen de liederen database en de aanmaak van de cd-rom (ik ga daar verder niet op in).
  1. Een veel gehoorde vraag is: ‘Waarom kan ik met OPS Pro geen Bijbelteksten projecteren?’ Het antwoord is simpel: dat willen we zelf ook graag, maar we lopen tegen een rechten kwestie aan. OPS Pro is er op zich klaar voor.
  2. Ook hier zie ik vragen om notenbalken. OPS Pro kan dat (nog) niet. De vraag om notenbalken komt voornamelijk uit de traditionele ‘hoek'(excuus voor deze term). Technisch is dat erg lastig te realiseren, alhoewel we al wat oplossingen in gedachten hebben.
  3. Kosten: Na aanschaf betaal je voor OPS Pro alleen jaarlijks rond de 20 euro voor een update van de database en de software.
  4. OPS Pro 2013 (en ook 2014) heeft vele mogelijkheden om media af te spelen: video(clips in mp4, mpg, mov etc)), muziek (o.a. mp3), PowerPoint, afbeeldingen. Het presenteren van liederen, met als optie dat die in twee talen (of stemmen) getoond kunnen worden (bij slim kleurgebruik zelfs drie). Ad hoc een lied vertonen is geen enkel probleem net als ad hoc media vertonen. Of wat te denklen van een YouTube video full screen vanuit OPS? (internet vereist, dat wel)
  5. OPS Pro is ontworpen op bedieningseenvoud! We hebben daardoor rond de 1000 vaste gebruikers (d.w.z. het aantal exemplaren van OPS Pro), maar het aantal echte gebruikers (w.o. de mensen achter de beamer) ligt een paar keer hoger.
  6. Jaarlijks voegen we nieuwe functionaliteit aan OPS Pro toe, de ene keer wat minder en de andere keer wat meer. Denk eens aan stage monitoring, verbinding met iPad/tablets, En van het begin af aan kunnen er al mp3’s van de liederen worden toegevoegd, zodat een lied ook te beluisteren is! Geen ander pakket heeft dat!
  7. Waarom komt OPS Pro niet in dit overzicht voor? Een puur Nederlands product, ontstaan in 2002!  • Avatar Robert Lindeboom op 16-11-2013 om 14:37

   Dag Jaap, bedankt voor je reactie. In het artikel op mijn eigen blog (http://robertlindeboom.nl/beamer-software-kerk) heb ik OPS al toegevoegd naar aanleiding van informatie van anderen.
   1. De gratis/open source programma’s leggen de verantwoordelijkheid voor licenties bij de eindgebruiker. Kan OPS dat ook niet doen?
   2. Wellicht is integratie met Lilypond een mogelijkheid?
   3. Dekt de licentie die bij OPS geleverd wordt hetzelfde als ccli?
   7. De reden dat OPS niet in het artikel hierboven staat, is dat ik er helaas geen demo-versie van heb kunnen vinden, dus ik kon deze software niet testen. Ik hoor het graag als deze mogelijkheid bestaat, dan zal ik OPS net als de andere programma’s beschrijven.

   Groeten,
   Robert Lindeboom
   (Gastschrijver van dit stuk)  • Avatar jagioJaap Ginder op 07-01-2015 om 10:32

   Robert, OPS Pro is inmiddels verder doorontwikkeld en de laatste versie (2014) zal in 2015 geheel worden herzien. Dat heeft te maken met nieuwe inzichten, gebruiksvriendelijkheid en beveiliging. Nog steeds geen Bijbelteksten. Over de reden kan en mag ik niets vertellen. OPS is er wel klaar voor.
   1. Je hebt het over de licentieverantwoording. Die ligt in OPS Pro ook bij de gebruiker, echter het leveren van liedbundels doet Opwekking zelf. Overigens zijn we druk bezig met nieuwe ontwikkelingen daarin.
   2. Lilypond kende ik niet. Maar notenbalk notatie in OPS Pro zal nog niet in 2015 mogelijk zijn.
   3. Nee, bij aanschaf van OPS Pro heb je NIET de rechten voor projectie, daarvoor dien je alsnog afdracht te betalen aan CCLI. Overigens geldt dat voor elk pakket dat je gebruikt, gratis of betaald.
   4. Er is geen demoversie van OPS Pro beschikbaar. We zijn een klein team en ook nog een demoversie bijhouden is gewoon niet te doen. Op dit moment wordt er wel aan een nieuwe versie gewerkt voor 2015. Als het lukt is een tijdelijk gebruik van de software wellicht mogelijk. Maar pin me daar niet op vast.  • Avatar Martien op 06-12-2013 om 09:43

   OPS werkt prima, maar een groot manco is dat het niet beschikbaar is voor MAC. Dat zou een geweldige hulp zijn. En daarnaast een app voor de iPad. Kan daar iets over gezegd worden wanneer dit te verwachten is?  • Avatar Jaap Ginder op 19-06-2015 om 14:40

   Nog een nieuwtje aangaande OPS Pro: vanaf de 2015 versie wordt OPS Pro alleen nog als download aangeboden, tegen betaling. Na installatie van de software zal OPS Pro de eerste keer moeten worden geactiveerd. Daarbij is een e-mailadres en het geleverde activatiebestand noodzakelijk.
   Eind 2015, oktober/november, komt de al aangekondigde nieuwe versie van OPS Pro uit, OPS pro 8. Deze versie heeft een interface die wat aan office doet denken, en alle programmatuur is herschreven. Gebruikers kunnen straks aangeschafte bundels inpluggen, Bijbels toevoegen (vooreerst alleen NBG en NBV). De nieuwe liedbundel Hemelhoog komt bijv. ook beschikbaar in OPS Pro.
   En er is meer in de maak.
   We denken en werken ook aan technische plugins, denk aan direct video etc.  • Avatar Jeroen Voogt op 20-12-2015 om 18:01

   Hallo Jaap,

   Ik lees dit zo even, aangezien wij in onze gemeente op zoek zijn naar een programma waar we de liedteksten zouden kunnen projecteren op beeld van videocamera’s in plaats van ‘normale’ achtergronden. Wij gebruiken momenteel zelf OPS PRO (laatste versie). Nu lees ik dus dat er binnenkort een OPS PRO 8 uitgegeven zal worden. De termijn oktober/november is al verstreken. Is er al meer bekend over wanneer deze daadwerkelijk gereleased wordt en of het hierin ook mogelijk is te projecteren op camera?

   Groet,
   Jeroen 7. Avatar Niek op 19-09-2013 om 20:32

  Hoi Peter,
  Bij ons in de kerk presenteren we ook de notenbalken. Op dit moment presenteren wij nog met PowerPoint. Hier gaat wel veel tijd in zitten en je bent niet flexibel als er een ander nummer bij moet komen.
  Heb jij ondertussen al iets gevonden?
  Groeten,
  Niek 8. Avatar Peter Hardeman op 20-05-2013 om 15:14

  Interresant artikel. Wij zijn in onze kerk ook al een tijdje bezig met het presenteren van liederen, dit doen we doormiddel van het programma OPS pro. Maar we zijn hier niet helemaal tevreden mee en op zoek naar een programma waarmee we ook bijbelteksten kunnen projecteren. Op zich is er redelijk wat keuze in programma’s, maar een vereiste is dat naast de opwekkingsliederen e.d. de psalmen en gezangen ook worden geprojecteerd met notenbalken. Iemand die hier ook mee te maken heeft en/of die hier een goed programma voor weet?  • Avatar Robert op 20-05-2013 om 15:37

   Veel kerken willen dit, maar voor zover ik weet zijn er geen programma’s die dit standaard accepteren. Wel zijn er veel PowerPointbestanden met noten, die je in de programma’s kan importeren. Helaas is de complete database dan nog niet te zien in de programma’s, al denk ik dat VideoPsalm hiermee bezig is. Sowieso zou ik nog even wachten wat de organisatie achter het nieuwe liedboek doet. Zij gaan een beamerpakket uitbrengen, maar hoe deze eruit ziet is nog niet bekend. En wellicht biedt de nieuwe versie van EasyWorship die dit jaar uitkomt een oplossing.. 9. Avatar DvT093 op 19-03-2013 om 13:31

  In onze kerk wordt sinds jaar en dag met EasyWorship gewerkt. Met liederen en bijbels gaat het goed, maar het is verder lang niet altijd even flexibel.
  Vooral video’s zijn een ramp, want EW accepteert eigenlijk alleen maar Windows Media en avi (codec-loos) bestanden.

  Wanneer een spreker onaangekondigd nog een filmpje mee heeft, moeten we dan ook vaak een Mediaplayer schermpje naar het beamerscherm slepen. Niet echt netjes.

  Daarom ben ik gaan kijken naar ProPresenter. Alleen zag ik geen manieren om onze EasyWorship nummers en bijbels te converteren naar ProP.

  Suggesties?  • Avatar Robert op 19-03-2013 om 13:41

   Zoals in het artikel staat, kan je in ProPresenter niet de bijbel- en liedbestanden importeren. Probeer anders eens VideoPsalm. Ik hoor graag hoe het bevalt.

   P.S.: Is er een codec pack geïnstalleerd op de computer? Bijvoorbeeld: http://www.cccp-project.net/  • Avatar Bert op 12-01-2015 om 16:49

   Met Freemake videoconverter kan je heel makkelijk je video omzetten naar elk gewenst formaat. (Gratis) 10. Avatar Robert op 15-03-2013 om 11:22

  Er zijn enkele updates in de tekst, echter kan ik ze niet (meer) bewerken hier. Hier het origineel: http://robertlindeboom.nl/beamer-software-kerk/ 11. Avatar Robert op 26-01-2013 om 13:59

  Maar zijn daar dan ook Nederlandstalige bijbels (NBV, NBG51) en liederenbundels voor? Ik heb ze niet gevonden, maar wellicht staan ze elders.  • Avatar Robert op 12-04-2013 om 09:58

   Dit was overigens een reactie op @twitter-224780469:disqus. 12. Avatar Theo van Diggelen op 26-01-2013 om 13:34

  Pro Presenter is juist gemaakt voor kerken en concerten. USA gebruikt bijna niet anders. Christelijke ontwikkelaar. Professioneel, alles kan, maar door iedereen te gebruiken. Ik wil en gebruik niet anders meer.