Franciscus van Assisi

Gebed van Fransiscus van Assisi

1 min leestijd

Franciscus van Assisi

Vandaag is de nieuwe paus gekozen: de Argentijnse Jezuïet Jorge Maria Bergoglio. Hij is nu paus Fransiscus I, een verwijzing naar Fransiscus van Assisi. Hier een gebed van deze heilige die leefde van 1182 tot 1226.

Heer, maak me tot een instrument van uw vrede.
Laat me liefde zaaien waar haat is,
vergeving waar men elkaar kwetst,
geloof waar twijfel is,
hoop waar wanhoop is,
licht waar duisternis heerst,
vreugde waar droefheid is.

O goddelijke meester, geef toch
dat ik er meer naar streef
te troosten dan getroost te worden,
te begrijpen dan begrepen te worden,
te beminnen dan bemind te worden.

Want door te geven ontvangen wij,
door te vergeven verkrijgen wij vergeving,
en door te sterven worden we
tot eeuwig leven geboren.

Mijn wens is dat de paus het hart van Jezus naar de wereld zal laten zien: Hij kwam om deze wereld te redden uit het kwaad, bevrijding van gevangenen, Hij had oog voor het zwakke en hen die gebroken zijn.

PS: de nieuwe paus twittert ook weer onder het account @Pontifex.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wind
wind
11 jaren geleden

De Paus……

Jesaja 37:16, 2 Tes 2:3-8
http://biblelight.net/Sources/Benedict-Cherubim.jpg

Draagt de zelfbenoemde titel: vicarius filii dei (vertaald) Plaatsvervanger van Gods Zoon, een lastering van Gods woord.
V
I
C
A
R
I
V
S
F
I
L
I
I
D
E
I
Som

5
1
100

1
5

1
50
1
1
500

1
666

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  wind
11 jaren geleden

Tja… en nu? Wat wil je hiermee duidelijk maken? Ik krijg van dit soort dingen eerlijk gezegd vooral veel kriebels vanwege oordeel en betweterigheid. Maar als ik het verkeerd zie, graag. En wil je volgende keer niet meer zo de regels gebruiken, anders gaat die eraf. Vervuilt namelijk de boel.

wind
wind
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
11 jaren geleden

Oprecht excuus dat je format een rommel werd, was niet de bedoeling ! “Wat ik er mee duidelijk hoop te maken ?” Omdat de Paus werd genoemd in een relatie naar Jezus de messias, wilde ik je als mede christen (galaten 6:1) heel voorzichtig op iets wijzen . Het Vaticaan, de Paus als instituut is niet wat ze zijn. Niet mijn woord, of zoals je het benoemd “betweterigheid of oordeel”, maar de Bijbel is te… Lees verder »

Arie Sonneveld
Arie Sonneveld
11 jaren geleden

Die Fransiscus van Assisi bad een mooi gebed; echter, had hij het Nieuwe Verbond wel ontdekt? In het oude Verbond zei God : Vergeef de ander op dat ik U zal vergeven… Het Nieuwe Verbond (in Jezus Bloed) zegt: Wij zijn vergeven zodat we nu ook de ander kunnen vergeven (geen voorwaarde meer); Jezus stierf voor ons toen wij nog zondaren waren; ook geloof ik dat we niet eerst hoeven te sterven om het eeuwige… Lees verder »