Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Op de knieën. Dat kan iedereen.

26 mei 2013

meditatie

Dit is een gastblog van Harrie Nijhof, drama-docent en theater maker.

Ik denk dat de vervulling die wij als mensen zoeken niet te vinden is in onszelf. Ik merk meer en meer dat wij mensen, ja geschapen zijn, voor elkaar. Toen ik na jaren van reizen op mijn knieën ging voor God, was dat een antwoord op Zijn roep. Wat geweldig was het antwoord.

De weg tot God was niet een jarenlange meditatie, of een heel erg goed leven, maar op de knieën. Overgave. Dat kan iedereen. Wie je bent of wat je ook hebt meegemaakt. En heel belangrijk… Hij die het meest te verliezen heeft zal het langst wachten met de overgave.

De lamme, blinde bedelaars, die niets te verliezen hebben komen het eerst! Wat een wijsheid. Maar toen ik daarna echt ging beseffen dat Jezus, Gods Zoon, voor mij op de knieën was gegaan… toen werd Gods genade mij duidelijk.

Als ik buig voor God kan dat alleen omdat Hij voor mij gebogen heeft.

Zijn Goddelijk gezag komt door overgave…

Deze God, die Zijn leven gaf voor mij… die voor mij op de knieën ging, die durf ik te omarmen.

Hoe groot is Christus.

[ba-box background=”#EFEFEF” border=”#DDD” textcolor=”#555″]PS: Wil je meer ontdekken over God en Jezus? Doe een cursus of praat eens met een vrijwilliger.[/ba-box]

Harrie Nijhof
Naast Theater JES 55 is Harrie al jaren werkzaam als dramadocent op de Christelijke Hogeschool Ede waar hij studenten Social Work traint in de Verbale- en Non-verbale- communicatie.
0 Comments
God

Op de knieën. Dat kan iedereen.

door Harrie Nijhof Leestijd: 1 min
0