Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Basílica de la Sagrada Família, werk in uitvoering

8 oktober 2013

Twee keer ben ik in de Sagrada Família in Barcelona geweest. Een ongelofelijk bouwwerk waar al 131 jaar aan wordt gebouwd. Hoewel het werk in volle gang is lopen er altijd massa’s toeristen rond. En zelfs tussen de mensenmassa’s die door de kerk schuiven is het een ongelofelijke ervaring. De kerk is nog niet klaar, maar er is een filmpje gemaakt die duidelijk moet maken hoe het er uiteindelijk uit moet gaan zien.

[ba-youtubeflex videoid=”RcDmloG3tXU”]

Als jij kunstenaar zou zijn, wat zou jij doen om God te aanbidden? De  Catalaanse kunstenaar Antoni Gaudí deed het op deze manier: hij ontwierp en begon de bouw van een zeer bijzondere kerk. Hij overleed in 1926, de kerk was toen slechts voor een kwart gebouwd. De verwachting is dat de kerk in 2026 eindelijk voltooid zal zijn. En dat is dan 100 jaar na het overlijden van deze bijzondere kunstenaar.

God’s Architect – Antoni Gaudi’s glorious vision

[ba-youtubeflex videoid=”4y4-nRZe71c”]

De binnenkant is nu ongeveer afgerond en is deze kerk al ingewijd als basiliek. Maar vooral aan de buitenkant moet nog veel gebeuren.

Aanbidden. Dat kan je dus op veel verschillende manieren doen. Dit vind ik een heel bijzondere!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Basílica de la Sagrada Família, werk i…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0