paus Franciscus met ipad

Waarom de paus niet op Facebook gaat

1 min leestijd

De paus is op Twitter een absolute hit. Momenteel heeft hij ruim 4 miljoen volgers. Dat zullen maar weinigen hem nadoen. Ook de interacties zijn fors. Je vraagt je af waarom de paus niet hetzelfde kunstje op Facebook kan uithalen. Potentieel genoeg.

paus Franciscus met ipad

Vanuit het hoofdkantoor van Facebook zelf is gepoogd om paus Franciscus wel zo ver te krijgen, maar er is grote terughoudendheid. Aartsbisschop Claudio Maria Celli, die gaat over de media strategie van de kerk, zegt dat het vooral de zorgen zijn om de commentaren die geplaatst kunnen worden.

De reacties kunnen op Twitter vrij gemakkelijk worden genegeerd. Op Facebook zijn echter de reacties een prominent onderdeel van de flow. De Facebook page van het Vaticaan is trouwens wel beschikbaar, met een hoge interactie (dus veel mensen praten erover). Er wordt echter veel tijd besteed aan modereren. Obscene reacties worden verwijderd, echter politieke reacties mogen wel blijven.

PS: Het zou trouwens echt te gek worden als we als Jesus.net met het Vaticaan zouden kunnen samenwerken. Het zou in de nabije toekomst zomaar kunnen gebeuren wat mij betreft. Wie heeft ingangen?

Bron: qz.com »

2 reacties

 1. Eric van den Berg op 22-05-2014 om 20:51

  Probeer de PCCS te benaderen (de Pontificale Commissie voor Sociale Communicatie), eventueel via mij.

  Overigens schreef ik in maart dit artikel over de paus op Facebook

  http://www.isimedia.nl/broodje-aap-paus-binnenkort-niet-op-facebook  • Wouter van der Toorn op 23-05-2014 om 11:40

   Jij bent ook altijd goed ook de hoogte hè :) Er zijn trouwens collega’s / partners in ons Jesus.net netwerk die ook wat dichterbij het Vaticaan zitten. Zou erg interessant zijn. In NL werken we erg mooi samen met katholieken. Dus waarom niet wereldwijd :D