Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech nieuws – week 46

13 november 2014

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over privacy, Amazon, technologie die in je lichaam wordt gestopt en een eTree.

We willen wel privacy, maar doen er zelf niets aan

Onderzoek laat zien dat we wel zeggen dat we privacy willen, maar we handelen er niet naar. We willen ook gewoon onze sociale media contacten (via gmail, facebook, etc) waar we zo aan gewend zijn niet opgeven. En hoewel encryptie eenvoudig beschikbaar is, is het meestal niet default gebruikt. Bron »

Amazon start in Nederland

amazon in Nederland

Amazon is gestart met een nieuwe Nederlandse webwinkel. Echter, alleen voor e-books. Deze zijn ook alleen te gebruiken op de e-reader van Amazon, de Kindle. Het openen van de Kindle webwinkel is een eerste stap. In de toekomst waarschijnlijk een veel groter aanbod, dat geleverd wordt bijvoorbeeld via Duitsland. Amazon komt dan andere spelers zoals bol.com behoorlijk in het vaarwater. Ik hoop dat dat goed nieuws is voor de consument. Bron / bron »

Technologie in je lichaam

Digitale pil

Steeds meer technologie komt in het lichaam terecht. Er wordt lekker mee geëxperimenteerd. Zoals computerchips in je lichaam die allerlei data verzamelen, pillen die in contact staan met je dokter… Er wordt zelfs gewerkt aan een interface tussen je hersenen en een computer (dus dan kan een computer helpen om allerlei informatie te verwerken en op te slaan). Stel je voor dat je aan een website denkt, je computer gaat er gelijk naar toe. Leuk voer trouwens voor sciencefiction liefhebbers. Alleen is het straks wellicht werkelijkheid. Bron »

De eTree

Een eerste versie van deze bijzondere boom is geplant in Israël. Het bladerdak bestaat uit zonnepanelen. En je kan er gewoon gezellig bij gaan zitten om even je smartphone op te laden. Of… een koeler voor je water (voor als het warm is, wat hier in Nederland nu even niet aan de hand is). Bron »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech nieuws – week 46

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0