Tech nieuws – week 50
Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over goed nieuws (nou ja, liever niet blijkbaar), een appje voor gescheiden mensen, betalen met een chip in je lijf en Instagram dat maar blijft groeien.
Liever geen goed nieuws
We zitten blijkbaar toch echt niet te wachten op goed nieuws. Een Russische website heeft het als experiment voor een dag geprobeerd. Deels zou het komen doordat we een soort instinct hebben om direct op slecht nieuws te reageren. Het effect: 2/3 minder bezoekers.
PS: normaliter is de verhouding: 17 berichten slecht nieuws op 1 bericht goed nieuws. Bron: dutchcowboys.nl & qz.com
Appje voor gescheiden mensen
Er is een nieuwe smartphone app voor mensen die gescheiden zijn. Het werkt als een soort digitale scheurkalender waarop je dagelijks de ervaringen, inspiratie en tips van gescheiden mensen leest die door schade en schande wijs geworden zijn, en het hebben overleefd. Bron
[appstore id=925264573]Er is naast de iPhone app ook een app voor op een Android smartphone. Check het op scheidenvertel.e-kalender.nl »
‘Mijn 900 wachtwoorden staan op de chip in m’n hand’
Met een chip in je hand je kop koffie afrekenen of inchecken op ’t station: het klinkt als toekomstmuziek, maar het kan al echt. Wereldwijd hebben zo’n 2000 mensen al zo’n ding laten implanteren. En ook steeds meer Nederlanders lopen rond met een onderhuidse chip.
Nu vinden sommige christenen dit nogal eng omdat ze menen hierin “het teken van het beest” te herkennen. Voor wie het niet snapt: in Openbaring 13 lees je over het beest en het merkteken wat de mensen krijgen. De consequenties van het niet dragen van dit teken is o.a. dat je niet meer kunt kopen of verkopen. Dit is echter een nogal plastische uitleg van een lastige Bijbeltekst die veel gebruik maakt van grootse en kosmische taal. Dit zal m.i. veel meer symbolisch moeten worden begrepen. Anders zit je erg snel klem met iedere technologische vooruitgang. nos.nl »
Instagram groter dan Twitter
Instagram is groter dan veel mensen door hebben. Behalve dan de mensen die er ontzettend veel gebruik van maken. Instagram is ondertussen al groter dan Twitter. Zal Facebook niet erg vinden (hebben het voor heeeeel veel geld overgenomen).
Deze ontwikkeling laat wel zien dat de beeld-communicatie veel belangrijker is geworden. nytimes.com»
Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.
PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!
[yarpp]