Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Geen mobiel in de slaapkamer

5 januari 2015

Dat we steeds meer kijken, lezen, recreëren en werken vanaf schermen begint zijn effect te hebben. Zelfs tot in de slaapkamer. We slapen massaal slechter. Een onderzoeker van het slaapcentrum van MC Haaglanden noemt het een probleem van epidemische omvang. Dat is nogal wat.

slaapproblemen

Een groot deel van de mensen uit het onderzoek heeft een slaapprobleem. Zelfs de helft van de vrouwen tussen 18 en 20 jaar heeft een slaapprobleem. En het heeft effect op je prestaties, concentratie, humeur en gezondheid.

Voor jongeren speelt waarschijnlijk de smartphone een grote rol hierbij. Want het blauwe licht wat uit de schermen komt gooit je biologische klok helemaal in de war. En als je ook nog eens bezig bent met bijvoorbeeld facebooken of mailen om de tijd maar te doden dan zet je je brein ook nog eens in een actieve stand. En dat helpt niet om in slaap te vallen.

Advies: geen schermen in de slaapkamer. Dus geen smartphone, tablet en TV. Nee, ook geen laptop. En na 21:00 uur geen schermen meer. Want… we kunnen wel denken dat we het allemaal zelf bepalen, ons lijf zit blijkbaar echt anders in elkaar. Het zou in ieder geval een stuk gezonder zijn om er meer rekening mee te houden.

Misschien iets als goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Bron: het parool »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen mobiel in de slaapkamer

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2