bellen-met-selfie-stick

Tech nieuws – week 2

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over selfies-extreme (je moet die selfie-stick eens zien), hoe onze muziek aankopen zijn veranderd en augmented reality brillen.

Selfie-stick

bellen-met-selfie-stick

Wordt deze foto het beeld van het jaar? Misschien wel. Vorig jaar waren de selfies in. Het tekende 2014. En het is nu helemaal hip om een zgn selfie-stick te gebruiken, een lange stok waar je je smartphone op kan zetten zodat je met een goede afstand een goede selfie kan maken. Maar ja… zijn we niet een beetje doorgeschoten? (Bron)

Minder downloads, meer streams en vinyl

vinyl

Weet je nog dat je een volle kast had staan met LP’s? Of CD’s? Daarna zijn we met de CD’s gestopt en kochten onze muziek digitaal via bijvoorbeeld iTunes. Maar we zitten ondertussen alweer in de volgende gekomen. We kopen steeds minder onze muziek als download, maar luisteren muziek via streaming services zoals Spotify. En, een beetje tegen deze trend in, het vinyl (je weet wel, die gezellige oude langspeelplaten) is niet meer aan te slepen. Hier hoort toch wel een beetje de hipster factor bij hoor. Bron: engadget.com »

Augmented Reality brillen

augmented reality bril

2015 lijkt het jaar van de wearables, draagbare apparaten, te worden. Denk bijvoorbeeld aan smartwatches, en slimme brillen. Nu heb je van die laatste in grote lijnen twee verschillende soort. De ene is een Virtual Reality bril. Daarmee krijg je een bril voor je ogen die functioneert als een scherm. Daarmee wordt je afgesloten van de buitenwereld. Een ander is de Augmented Reality bril. Augmented Reality is een verzamelterm voor alle technologie waarbij de realiteit en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. Dus je beeld wordt van extra informatie voorzien. Daarvan worden ook in 2015 een aantal nieuwe modellen verwacht voor consumenten. Lijkt me ideaal als je aan het shoppen bent… Je ziet gelijk de prijzen bij de concurrent. Of je krijgt een waarschuwing als je bijvoorbeeld iets wilt kopen waar verkeerde e-nummers in zitten.  Check ook forbes.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -