whatsapp

Tech nieuws – week 3

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over je eigen smartphone in elkaar zetten, regeringen die alle communicatie willen kunnen af tappen, je smartphonecamera die vreemde talen direct vertaalt en ziek worden van een onbereikbare telefoon.

Smartphone zelf in elkaar zetten

https://www.youtube.com/watch?v=intua_p4kE0

Google is al even bezig met Project Ara. In feite gaat het om een telefoon die je zelf in elkaar kan bouwen met verschillende modules. Stel je dus even voor dat je bijvoorbeeld het heel belangrijk vind dat er een super-de-luxe camera in moet, dan koop je daar een module voor. Of een module is stuk, dan vervang je er een. Het is nog een prototype, maar een veelbelovende. Bron.

Reactie op terreuraanslagen

whatsapp

Vrijheid van meningsuiting en veiligheid. Het lijkt soms dat deze twee elkaars concurrenten zijn. Want… regeringen zien nu nog meer het als een bedreiging dat we onze communicatie via Internet willen beveiligen. Zo wil België bijvoorbeeld privé-berichten op Facebook en WhatsApp kunnen aftappen (link). Alles uit naam om terrorisme te bestrijden. Iets dergelijks riep de Britse premier David Cameron ook al (link). Iedere streng beveiligde communicatie zou verboden moeten worden. Hier kom je toch op een bijzonder twijfelachtig terrein terecht.

Real-time vertalen met Google Translate

google-translate-word-lens

Eerder hadden we het al over Skype die real-time gesproken tekst gaat verlaten. Google heeft nu zijn “Google Translatie” app verbeterd dat je nu tekst met de camera kan inscannen en direct zie je de vertaling. Handig als je in Rusland bent bijvoorbeeld. Voorlopig gaat het alleen over Engels ↔ Frans, Engels ↔ Duits, Engels ↔ Italiaans, Engels ↔ Portugees, Engels ↔ Russisch, Engels ↔ Spaans. Download iPhone app » Download Android app »

De aandoening van de niet-beschikbare iPhone

Je hoort een telefoon afgaan (al is het maar zoemen) en je bent niet in staat deze op te pakken… en je raakt helemaal in de stress. Het is voor best wat mensen echt een aandoening. Onder de titel “The Extended iSelf: The Impact of iPhone Separation on Cognition, Emotion, and Physiology” wordt er melding van gemaakt in medisch tijdschrift. Het gescheiden zijn van je smartphone zorgt dat je meer stress ervaart en minder presteert. Hun tip: als je je goed moet concentreren, zorg dat je je telefoon bij je houdt. Dat is beter dan hem ver weg leggen.

We zijn misschien ook verslaafd aan geluidjes. Zoals deze gast die de geluidjes van de smartphone nadoet en zijn vriend helemaal gek maakt:

Bron.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -