IKEA-draadloos-opladen

Tech nieuws – week 10

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over een blauwe jurk (of was ie nou toch wit?), een vogel, boodschappen scannen bij de AH met je smartphone en IKEA helpt je met opladen van je apparaten.

specht-en-wezel

Gekte op sociale media over een blauwe jurk en een vogel

Sociale media zijn heel erg leuk. Soms ook heel erg om je tijd aan kwijt te raken. Afgelopen week zijn we erg druk geweest met een specht en een wezel (#weaselpecker),  en een jurk (#TheDress):

Een natuurfoto waarop een vogel vliegt met een wezel op zijn rug zit… Daar kan je natuurlijk iets grappigs van maken. Dus op sociale media ging men helemaal los. Deze hieronder vond ik de leukste als ik eerlijk ben :) (bron).

https://twitter.com/hdevreij/status/572726277490262016

En waar een mens zich al niet druk over kan maken. Zo vroeg iemand welke kleur deze jurk nou eigenlijk was. Blauw met zwart of juist wit met goud?

TheDress

Allerlei beroemdheden en experts mengden zich in deze discussie. Dus Twitter ging helemaal los over #TheDress. Check ook nos.nl »

Met je smartphone bij de AH je boodschappen scannen

Albert Heijn breidt mobiel zelfscannen uit naar 200 winkels. Deze winkels boden klanten al jaren het gemak van zelfscannen met een handscanner.

AH-scannen-op-smartphone

Vanaf woensdag 11 maart hebben klanten bij het zelfscannen keuze uit twee opties: zelfscannen met de handscanner of met de Appie app op hun mobiele telefoon. Albert Heijn is de eerste supermarktketen in Europa waar klanten in zoveel winkels gebruik kunnen maken van mobiel zelfscannen. Bron ah.nl »

Je mobieltje opladen bij de schemerlamp

Ikea showt tijdens telecombeurs Mobile World Congres deze week nieuwe meubels die je gadgets draadloos kunnen opladen.

IKEA-draadloos-opladen

De tafels en lampen beschikken over technologie met de Qi-standaard waarmee sommige smartphones en tablets via inductie van stroom zijn te voorzien. Ook verkoopt de Zweedse winkelketen straks losse oplaadpads. Niet alle smartphones zullen werken hiermee. Voor een iPhone bijvoorbeeld heb je een speciaal hoesje nodig wil je deze draadloos kunnen opladen. Bron: bright.nl / engadget.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -