veilig internet

Tech nieuws – week 16

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week heb ik zelf de hele week doorgebracht met collega’s uit verschillende landen om de WaaromJezus?-cursus beschikbaar te maken in o.a. Russisch, Tsjechisch en Noors. Verder hebben we het over muziek dat nu digitaal meer verkoopt dan bijvoorbeeld CD’s, schrijven met een pen is beter en iets over open en veilig internet.

Omzet uit digitale muziek voor het eerst groter dan uit cd’s

In 2014 werd voor het eerst meer omzet behaald met het verkopen van digitale en streamingmuziek, dan met cd’s. Dat meldt IFPI, de internationale brancheorganisatie van de muziekindustrie in zijn rapport over 2014.

cd-verzameling

Dus over een paar jaar hebben we maar weinig nieuws meer in onze CD kasten staan, zo lijkt het erop. En hebben we vooral alles digitaal beschikbaar (in de cloud). Bron: nu.nl »

Typen is niet goed voor ons geheugen

Toch wel slecht nieuws in een tijd dat we steeds minder schrijven met pen en papier: als je notities maakt met een laptop, tablet of een app bijvoorbeeld, dan blijk je minder goed dat wat je hebt opgeschreven te kunnen herinneren als dat je het schrijft.

typen op laptop

Een studie in Psychological Science liet zien dat de pen toch wel superieur is als het gaat om het herinneren van dat wat je hebt vastgelegd. “Als je schrijft, dan denk je meer, en je hebt meer inzicht in wat belangrijk is op dat moment”, zegt een van de onderzoekers. Dus vooral als je noteert wat belangrijk is en je wilt het processen en onthouden, dan is schrijven uitstekend! Bron: fastcompany.com »

Rutte: internet moet open, veilig en vrij blijven

Het internet moet open, veilig en vrij blijven. Daarvoor pleitte premier Mark Rutte donderdag tijdens de opening van de cybertop in Den Haag. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders moet het internet echter geen wetteloze omgeving zijn.

veilig internet

Volgens premier Rutte is het dan ook nodig dat landen blijven investeren in de infrastructuur en digitale veiligheid, maar ook in ‘digitale diplomatie’. Dat zei hij tijdens de opening van de Global Conference on Cyberspace, die donderdag en vrijdag in Den Haag wordt gehouden, en waar veel buitenlandse overheden en ministers aanwezig zijn. Bron: tweakers.net »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -