Clicky

Onbevraagde antwoorden

22 januari 2017

Het is een belangrijke gewoonte geworden om alles te bevragen. Stel vragen, stel alle vragen, bevraag alles. Nu vindt niet iedereen deze gewoonte aangenaam en sommigen vinden het zelfs ronduit gevaarlijk. Zeker als het gaat om het bevragen van religieuze overtuigingen waarbij je het gevoel kan krijgen dat het uiteindelijk zal uitkomen bij het loslaten van alle zekerheden, het betwijfelen van alles wat je ooit geloofde. Wel, dat kan zomaar de uitkomst zijn van alles bevragen.

Pas op!

Deze week kwam ik een nieuwe favoriete quote tegen: onbeantwoorde vragen zijn heel wat minder gevaarlijk dan onbevraagde antwoorden.

Dus, nog een keer: pas op voor onbevraagde antwoorden. Dit is voor religieuze thema’s zo, maar ook voor politiek, journalistiek, voor een brede waaier aan situaties.

Blijf vragen, blijf checken, blijf betwijfelen. Blijf de bronnen bevragen, de intenties, de beweringen. Wees niet tevreden met een eerste antwoord. Niet met een tweede. Daarbij, de waarheid heeft geen indoctrinatie nodig om staande te blijven.

‘k Heb weer wat te doen.

Andere interessante blog post

  • Liever geen antwoorden12-07-2016 Liever geen antwoorden "Het grootste probleem is dat we niet luisteren om te begrijpen. We luisteren om te kunnen reageren." Over deze quote heb ik deze week best vaak […]
  • Bevraag alles06-09-2016 Bevraag alles Heb je je weleens afgevraagd hoeveel antwoorden Jezus nu eigenlijk heeft gegeven op de vragen die mensen hem stelden? Vaak stelde hij namelijk […]
Wouter van der Toorn
<p>Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.</p>
2 Comments
  1. Jan Martin de Jager

    “Een zot kan meer vragen dan honderd wijzen kunnen beantwoorden”…… En dan volgt er nog een probleem; de wijze zal veel vragen niet beantwoorden, omdat de zot dan wellicht nog gekker zal worden dan hij al was. (Even voor de duidelijkheid: “zot” en “gekker” bedoel ik hier niet als scheldwoorden, de termen gelden dikwijls ook voor mijzelf… :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onbevraagde antwoorden

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2