Clicky

Misschien ik of misschien wel jij

29 april 2017

Zijn de Scorpions eigenlijk een ding in Nederland? Misschien kent iedereen deze hardrockband en is een liedje even aan me voorbij gegaan. Afgelopen week zag ik een video met het liedje ‘Maybe I, Maybe You’ eronder gemonteerd.

Het liedje komt van het album ‘Unbreakable‘ uit 2004. De beelden die ik in de video zag waren van een wereld die in puin in geschoten, van mensen die op de vlucht zijn, van ontreddering en van vervlogen dromen. Maar…

Misschien kan ik een verandering betekenen in de wereld. Misschien jij wel. Diep van binnen in je is een stem die je roept. En in een wereld vol pijn is er iemand die je naam roept. Waarom zou jij niet een verschil maken?

Ik vind het een eerlijke vraag die keihard binnenkomt. Waarom zou jij niet degene zijn die het verschil maakt voor een wereld vol pijn en onrecht? Waar wacht je op? Waar wacht ik eigenlijk op?

Maybe I, maybe you
Are just soldiers of love
Born to carry the flame
Bringin’ light to the dark

De wereld heeft dromers nodig, dromers van een betere en meer rechtvaardige wereld. Mensen die niet hoofdschuddend voor de TV blijven zitten en verzuchten dat de wereld er toch vreselijk aan toe is, misschien zelfs met een gebed erbij dat God gaat ingrijpen. Als je gebed je niet in beweging brengt, moet je misschien maar even stoppen met bidden. Als je je zorgen maakt om de wereld, vergeet niet dat jij ook licht kan zijn voor iemand die in de duisternis van zorgen en verdriet is verdwaald.

You look up to the sky
With all those questions in mind
All you need is to hear
The voice of your heart
In a world full of pain

Dit liedje krijg ik even niet uit mijn hoofd. En ook niet van mijn playlist op Spotify trouwens.

Songtekst / Lyrics

Maybe I, maybe you

Maybe I, maybe you
Can make a change to the world
We’re reaching out for a soul
That’s kind of lost in the dark

Maybe I, maybe you
Can find the key to the stars
To catch the spirit of hope
To save one hopeless heart

You look up to the sky
With all those questions in mind
All you need is to hear
The voice of your heart
In a world full of pain
Someone’s calling your name
Why don’t we make it true
Maybe I, maybe you

Maybe I, maybe you
Are just dreaming sometimes
But the world would be cold
Without dreamers like you

Maybe I, maybe you
Are just soldiers of love
Born to carry the flame
Bringin’ light to the dark

You look up to the sky
With all those questions in mind
All you need is to hear
The voice of your heart
In a world full of pain
Someone’s calling your name
Why don’t we make it true
Maybe I, maybe you

© The Scorpions, 2004

Andere interessante blog post

  • Gebed bij terreur19-12-2016 #PrayFor – Waarom bidden bij terreur? Ik doe er bijna altijd aan mee, aan die twittergebeden #PrayFor (hier naam stad of land). Je weet wel #PrayForBarcelona, #PrayForParis […]
  • Er is zoveel goeds in de wereld23-05-2017 Er is zoveel goeds in de wereld Als er een aanslag is geweest, zoals in Manchester, hebben velen een mening en weer wat toe te voegen. Wat heb ik te delen? Ik ben ook verdrietig en […]
Wouter van der Toorn
<p>Media Innovator / Art Director bij Jesus.net en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, geloof, kerk, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog.</p>
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ik of misschien wel jij

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0