Job (leesplan bijbel app)

Leesplan ‘Job en de vraag van het lijden’

1 min leestijd

Laatst heb ik een heel artikel geschreven over het bijbelboek Job. Het is een fascinerend Bijbelboek dat je misschien wel het beste kan benaderen als een oeroud stuk theater. Shakespeare, maar dan een heel stuk ouder.

Ik schreef een 10 daags leesplan voor de de YouVersion Bijbel app. Daarin wil ik je meenemen, niet alleen in het misschien wel erg bekende verhaal van Job die alles kwijtraakt en later alles weer terugkrijgt, maar juist ook de vrome praatjes van zijn vrienden.

Meld je aan via deze link »

Natuurlijk ben ik benieuwd naar feedback. Als je de tien dagen hebt gevolgd, laat me weten wat je uit dit leesplan hebt meegenomen.

3 reacties

 1. Avatar Bea Thirion op 27-02-2019 om 21:37

  De 10 dagen gedaan se.
  Ik blijf erbij, Job heeft een groot geloof, zoveel tegenslag.
  Doch satan is verslagen,ook door onze Heer Jezus.
  Hoe krijg je zo’n geloof zoals bvb.zijn discipelen???

 2. Avatar Thirion Bea op 18-02-2019 om 22:33

  Wauw,wat een geloof,alles je worden afgenomen en toch God trouw blijven, amai,zo’n geloof wil ik ook.
  Maar hoe krijg je zo’n geloof,want falen doe ik keer op keer.
  Dag 1 gedaan nu van Job.

  • Wouter van der Toorn Wouter van der Toorn op 19-02-2019 om 09:32

   Ja… Job heeft een mooi geloof. Maar wacht maar… hij komt een paar hoofdstukken later vloekend om de hoek. Dit boek is in veel opzichten verrassend.Laat een reactie achter