Vreemde beestjes

Door Wouter van der Toorn / 29-11-2022 /

Je kan wel zeggen dat er een grote doorbraak is aan toepassingen van AI voor een breder publiek. Techniek wordt toegankelijk gemaakt voor gewone gebruikers die afbeeldingen, videos en teksten kan laten genereren op basis van beschrijvingen of visuele input.

Lees artikel »

Rouwen in AI

Door Wouter van der Toorn / 07-09-2022 /

Ik heb een computer (AI) afbeeldingen laten genereren met het woord ‘rouw’. Het leverde deze afbeeldingen en observaties op.

Lees artikel »

TV opnames voor Crux

Door Wouter van der Toorn / 23-08-2022 /

Vandaag was de hele dag een televisieploeg in huis. Nou ja, het was klein met een regisseur en een cameraman. Vandaag waren de opnames voor het EO-programma Crux over suïcide, misbruik en rouw. ‘t Was een boeiend en intensief gesprek.

Lees artikel »

Achter alles op Athos zit een verhaal

Door Wouter van der Toorn / 10-07-2022 /

Na drie jaar was ik weer op kloostereiland Athos. Een eerste verslag (met veel foto’s) hierover en de zoektocht naar mijn plek in het grote verhaal.

Lees artikel »

Ze verstoten alles wat vreemd is

Door Wouter van der Toorn / 12-06-2022 /

Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid naar alles wat anders is. Het zou de wereld een stuk leuker en aangenamer maken.

Lees artikel »

De levensgevaarlijke theologie van de Russische kerk

Door Wouter van der Toorn / 09-03-2022 /

De Russische patriarch speelt een gevaarlijke rol door de oorlog toe te schrijven aan Gay prides. De kerk speelt vaker een gevaarlijke rol.

Lees artikel »

Hoe vind je vrede als het oorlog is

Door Wouter van der Toorn / 27-02-2022 /

Hoe zorg je voor een beetje innerlijke rust tijdens oorlogsdreiging? En waar sta je als er serieuze dreigingen zijn? Ik schreef van me af…

Lees artikel »

Dat wat mijn leven voorgoed bepaalde

Door Wouter van der Toorn / 13-02-2022 /

Het in memoriam voor mijn zusje Anneleen ging viraal op sociale media. Haar overlijden en alle gebeurtenissen die daarmee te maken hadden, bepaalden mijn leven.

Lees artikel »

We kunnen niet leven zonder fantasie

Door Wouter van der Toorn / 16-01-2022 /

Een mijmering over de rol van fictie, fantasie en verhalen. Je kunt immers niet zonder. Een goed verhaal raakt je, zelfs als je weet dat het niet is gebeurd of zelfs niet eens kan gebeuren.

Lees artikel »

We hebben geen tijd

Door Wouter van der Toorn / 27-12-2021 /

Tijd is misschien wel het meest waardevolle dat we in handen hebben gekregen. Daarom is het ook een belangrijke keuze hoé we daarmee omgaan.

Lees artikel »

Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niks weet

Door Wouter van der Toorn / 19-12-2021 /

Het is goed om te beseffen dat iedereen zijn vak heeft. Kies zorgvuldig de mensen die je volgt en die je vertrouwt. Vertrouw ze om hun kennis en ervaring op een specifiek gebied.

Lees artikel »
Natalia Ginzburg

Het kruis als symbool voor ieder mens

Door Wouter van der Toorn / 07-12-2021 /

Deze week werd ik getipt om een stuk van Natalia Ginzburg eens te lezen. Ze schreef dertig jaar geleden een artikel voor L’Unità en gaat over de crucifix, het christelijke kruisbeeld.

Lees artikel »