Google Maps en bijbelstudie

1 min leestijd

Deze week was het weer eens tijd voor een klein experimentje. Een onderdeel van de lessen op www.startersbijbel.nl is het zicht krijgen op de plaatsen waar bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Van het een kwam het ander: op Google Maps kan je je eigen kaarten fabriceren. Dus ben ik begonnen met het indexeren van Bijbelse plaatsen met daarbij extra informatie (korte algemene informatie, in welke Bijbel passages wordt deze plaats genoemd, betekenis van de naam). Klik op de bolletjes, dan verschijnt de informatie. Je kan natuurlijk in- en uitzoomen, verschuiven, etc.

Het is een eerste stap, maar het geeft wel veel extra mogelijkheden. Wel ben ik op zoek hoe je extra dynamiek kan inbouwen, zoals een zoekfunctie in deze speciale map alleen, etc. Zodra ik wat heb gevonden, zal ik het hier laten weten. Als je tips hebt, heel graag!


Bijbelse plaatsen uit het Nieuwe Testament weergeven op een grotere kaart

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerard van Enk
Gerard van Enk
14 jaren geleden

Met de Google Maps API ben je ook ‘t meest flexibel (en heeft ook mijn voorkeur), alleen zonder programmeer ervaring is dat lastig.

Misschien dat je iets aan een site als: http://www.mapme.com of http://www.click2map.com hebt. Heb zelf geen ervaring met deze sites, maar komt ze wel regelmatig tegen.

Gerard van Enk
Gerard van Enk
14 jaren geleden

Google ‘Mijn Kaarten’ is erg leuk, maar extra dynamiek is niet echt mogelijk. Zodra je meer met de kaarten wilt doen, zal je gebruik moeten maken van andere sites of zelf gaan javascripten (ook niet zo heel erg ingewikkeld ;-) ).

Zoeken binnen deze kaart is op zich wel mogelijk, maar dan krijg je google maps zoekresultaten te zien van het betreffende gebied en niet alleen van je eigen informatie.