Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Google Maps en bijbelstudie

12 november 2009

Deze week was het weer eens tijd voor een klein experimentje. Een onderdeel van de lessen op www.startersbijbel.nl is het zicht krijgen op de plaatsen waar bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Van het een kwam het ander: op Google Maps kan je je eigen kaarten fabriceren. Dus ben ik begonnen met het indexeren van Bijbelse plaatsen met daarbij extra informatie (korte algemene informatie, in welke Bijbel passages wordt deze plaats genoemd, betekenis van de naam). Klik op de bolletjes, dan verschijnt de informatie. Je kan natuurlijk in- en uitzoomen, verschuiven, etc.

Het is een eerste stap, maar het geeft wel veel extra mogelijkheden. Wel ben ik op zoek hoe je extra dynamiek kan inbouwen, zoals een zoekfunctie in deze speciale map alleen, etc. Zodra ik wat heb gevonden, zal ik het hier laten weten. Als je tips hebt, heel graag!


Bijbelse plaatsen uit het Nieuwe Testament weergeven op een grotere kaart

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
3 Comments
  1. Gerard van Enk

    Google ‘Mijn Kaarten’ is erg leuk, maar extra dynamiek is niet echt mogelijk. Zodra je meer met de kaarten wilt doen, zal je gebruik moeten maken van andere sites of zelf gaan javascripten (ook niet zo heel erg ingewikkeld ;-) ).

    Zoeken binnen deze kaart is op zich wel mogelijk, maar dan krijg je google maps zoekresultaten te zien van het betreffende gebied en niet alleen van je eigen informatie.

  2. creatov

    Dank voor je reactie Gerard. ‘k Heb de afgelopen tijd aardig zitten zoeken. Er zijn concepten die aan de slag gaan met de API voor Google Maps / Google Earth, maar dat gaat mij een beetje te ver. Als je concrete tips heb, heel graag. Of voorbeelden die werken.

Google Maps en bijbelstudie

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
3