emails voor starters

Emails voor starters

1 min leestijd

In de afgelopen dagen heb ik wat zitten rommelen met mailchimp, een online email-marketing-platform. En ja, Hollands als ik ben, gratis tot maximaal 500 abonnees en maximaal 3000 berichten totaal per maand. Nou, daar zit ik voorlopig nog niet op. Naast het overzetten van onze persoonlijke nieuwsbrief (deze komt binnenkort weer) ben ik ook aan het experimenteren om een email-abonnement uit te werken als extra alternatief op startersbijbel.nl Het idee is dat je een aantal weken achter elkaar een email krijgt met een stukje bijbel, tips, weetjes, achtergronden, doordenkers, etc. Op deze manier wordt je op weg geholpen met de Bijbel en krijg je daarbij allerlei weetjes en tips mee. Hierbij ook links naar allerlei informatie op het Internet die je weer verder kunnen inspireren en helpen.

Hoe het verder technisch allemaal werkt? Nou, in Mailchimp maak je je eigen account aan. Het systeem wijst het redelijk vanzelf. Als je het er mooi uit wilt laten zien, dan moet je gewoon even gaan zitten en aan de slag gaan. De mails in de serie worden automatisch gestuurd na aanmelding, zogenaamde autoresponders. Daarmee kan je ieder willekeurig moment starten met de serie. Het systeem zorg voor de nodige aanmeld-formulieren en hyperlinks, afbeeldingen kunnen ook worden gehost door het systeem, dus zelfs daar geen zorgen om.

Heb je tips voor me, heel graag!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark
Mark
14 jaren geleden

Ik gebruikte de afgelopen tijd MailPress (WP Plugin) maar met zeer veel problemen (zeg maar gerust: een drama). Eerste indruk van MailChimp is in ieder geval veelbelovend. Dank dus voor de tip :)

Leon de Rijke - Geloof in je werk
Leon de Rijke - Geloof in je werk
14 jaren geleden

Tip: op de MailChimp blog en website vind je veel informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat je mail niet in een spam filter beland. Mijn e-mail nieuwsbrief kwam eerst ook in de map met ongewenste mail bij een aantal leden. Met de tips in de artikelen kun je deze kans prima verkleinen!