1 min leestijd

In de afgelopen dagen heb ik wat zitten rommelen met mailchimp, een online email-marketing-platform. En ja, Hollands als ik ben, gratis tot maximaal 500 abonnees en maximaal 3000 berichten totaal per maand. Nou, daar zit ik voorlopig nog niet op. Naast het overzetten van onze persoonlijke nieuwsbrief (deze komt binnenkort weer) ben ik ook aan het experimenteren om een email-abonnement uit te werken als extra alternatief op startersbijbel.nl Het idee is dat je een aantal weken achter elkaar een email krijgt met een stukje bijbel, tips, weetjes, achtergronden, doordenkers, etc. Op deze manier wordt je op weg geholpen met de Bijbel en krijg je daarbij allerlei weetjes en tips mee. Hierbij ook links naar allerlei informatie op het Internet die je weer verder kunnen inspireren en helpen.

Hoe het verder technisch allemaal werkt? Nou, in Mailchimp maak je je eigen account aan. Het systeem wijst het redelijk vanzelf. Als je het er mooi uit wilt laten zien, dan moet je gewoon even gaan zitten en aan de slag gaan. De mails in de serie worden automatisch gestuurd na aanmelding, zogenaamde autoresponders. Daarmee kan je ieder willekeurig moment starten met de serie. Het systeem zorg voor de nodige aanmeld-formulieren en hyperlinks, afbeeldingen kunnen ook worden gehost door het systeem, dus zelfs daar geen zorgen om.

Heb je tips voor me, heel graag!

3 reacties

  1. Mark op 15-03-2010 om 16:21

    Ik gebruikte de afgelopen tijd MailPress (WP Plugin) maar met zeer veel problemen (zeg maar gerust: een drama). Eerste indruk van MailChimp is in ieder geval veelbelovend. Dank dus voor de tip :)  2. Wouter op 15-03-2010 om 15:22

    @Leon Dank voor de tip. Waar ging het bij jou “mis” (als je daarover zou kunnen spreken), welke lessen heb jij geleerd?  3. Leon de Rijke - Geloof in je werk op 15-03-2010 om 15:13

    Tip: op de MailChimp blog en website vind je veel informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat je mail niet in een spam filter beland. Mijn e-mail nieuwsbrief kwam eerst ook in de map met ongewenste mail bij een aantal leden. Met de tips in de artikelen kun je deze kans prima verkleinen!