1 min leestijd

Het kan erg strategisch zijn om je online profielen van allerlei sociale netwerken te koppelen. Zoals Twitter aan Facebook of Hyves. Hoe dat werkt kan je allemaal lezen in het artikel “Koppel je online profielen“. Als je natuurlijk het een en ander heb gekoppeld, dan zijn er soms ook momenten om het allemaal of sommige koppelingen terug te draaien oftewel ontkoppelen van je online profielen. Een simpel stappenplan om Twitter en Facebook te ontkoppelen. Het gaat om de officiële Twitter applicatie in Facebook (er zijn er meer), maar het zal ook voor andere Facebook apps moeten werken:

 • UPDATE 7 okt 2011: wellicht is de beste eerste stap om te gaan naar https://www.facebook.com/twitter/ waar je de officiele koppelingen op een rijtje heb. Hier kan je deze gemakkelijk ontkoppelen.
 • Ga in Facebook het menu onder “account” naar “toepassingsinstellingen
 • Als je de Twitter applicatie nog niet ziet, kies dan onder het menu “Weergeven” de optie “Toegestaan
 • Bij de Twitter applicatie klik je op de X om deze te verwijderen. Bevestig de vraag “Wilt u deze applicatie verwijderen” met “Ja”
 • Vervolgens krijg je een popup schermpje met een bevestiging hiervan.
 • Done!

Let op, soms heb je Twitter geautoriseerd om te mogen posten in Facebook. Dan zou het dus kunnen dat nog steeds de Tweets meelopen in Facebook. Dit probleem zal je in Twitter moeten oplossen:

 • Ga in Twitter naar je account instellingen onder “connections
 • Onder deze pagina kan je je autorisaties van Twitter beheren
 • Om een autorisatie te kunnen verwijderen klik je simpel op “Revoke Access”
 • Done!

9 reacties

 1. Olav op 24-08-2015 om 18:50

  Heel vreemd … maar het werkt niet bij mij. Ik wil mijn twitter en facebook account ontkoppelen zodat ik een ander twitter account weer kan koppelen. Ik druk op de knop, en hij werkt gewoon niet. Heb al (van)alles geprobeerd. Help? :-) 2. Ruud op 18-02-2014 om 00:42

  Fantastisch, de link werkte perfect en de uitleg ook, dank je wel 3. KernZoetermeer (@KernZoetermeer) op 23-01-2014 om 09:50

  Beste Wouter,

  Ik heb alle stappen doorgelopen om Twitter los te koppelen van Facebook. Noch in het Facebook-account en noch in het Twitter-account zijn ze nog aan elkaar gekoppeld. Toch blijven de tweets op mijn tijdslijn verschijnen. Enig idee wat dit kunt zijn?

  Bedankt! 4. Johanna Glas op 17-07-2012 om 20:59

  Helder, het is gelukt, bedankt! 5. Bildtse Aardappelweken 2012 op 27-06-2012 om 16:09

  Het lukt me niet om bij de opgegeven link te komen.
  Zou het kunnen omdat onze facebook pagina een community betreft en geen persoon? Alvast dank voor je reactie. 6. Marjon op 01-03-2012 om 03:25

  Dankjewel Wouter voor je tips om Twitter en Facebook te ontkoppelen! Kon nergens vinden hoe en het is me na een uur vooral gelukt door je link naar https://www.facebook.com/twitter/ – echt superbedankt!