Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Jodium... zonde en genade

17 mei 2010

[youtube width=”620″ height=”370″]http://www.youtube.com/watch?v=IMTFTmR5RcA[/youtube]

Een filmpje van bluefish.tv dat ook wordt gebruikt door Jesus.net. Binnen een minuut wordt aan de hand van een scheikunde proefje duidelijk gemaakt wat het effect van zonde is. En wat het effect van genade van God is. Gods genade is een radicale oplossing voor een groot en diep probleem van de mensheid. Vanwege de vertaling heb ik het filmpje zelf opnieuw ingesproken en andere muziek hieronder gezet (fragment van JC Culture). Meer mooie filmpjes? Check youtube.com/jesuswidget of ga naar Jesus.net.

Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. We hebben nu een hogepriester die dienstdoet in het huis van God; laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen. Hebreeën 10 vers 19 – 22

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
5 Comments
 1. Rik Bennik

  Gaaf filmpje, maar weet iemand het ‘recept’ om het live in een dienst na te kunnen doen? gr. Rik

 2. wouter van der Toorn

  @Rik Goede vraag, ben gelijk even gaan zoeken. Ik vertaal het even niet, maar dit vond ik op Internet:

  Ingredients needed: 2 clear glass or plastic jars marked “Homem” (man) and “Deus” (God), a cross made with popsicle sticks and stuck into an upside down jar with clay inside to make it stick (after you stick the cross in the clay, you can wrap the lid and clay in aluminum foil to hold it together, colored iodine, water, and photo fixer. *Note: If photo fixer is unavailable, you may substitute Oxy Clean or Clorox.)

 3. Ben

  Gisteravond even uitgeprobeert, het komt erop neer dat je jodium (of betadine) en huishoudbleek (chloor) nodig hebt. Het mag allemaal verdund, het glas ‘You’, is in eerste instantie gewoon water.

 4. Wouter

  @Ben super dat je het zo hebt uitgezocht en hier aanvult. Dat heb ik indertijd inderdaad wel eens gedaan, maar ik moet wel erg ver graven. Het vulkaantje (geen idee wat dat ook alweer was) was ook spectaculair, maar geen idee of dat een bruikbare illustratie is. Dit is in ieder geval een leuke illustratie die erg bruikbaar is.

Jodium… zonde en genade

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
5