jezus bloed en zonde

Jodium… zonde en genade

1 min leestijd
[youtube width=”620″ height=”370″]http://www.youtube.com/watch?v=IMTFTmR5RcA[/youtube]

Een filmpje van bluefish.tv dat ook wordt gebruikt door Jesus.net. Binnen een minuut wordt aan de hand van een scheikunde proefje duidelijk gemaakt wat het effect van zonde is. En wat het effect van genade van God is. Gods genade is een radicale oplossing voor een groot en diep probleem van de mensheid. Vanwege de vertaling heb ik het filmpje zelf opnieuw ingesproken en andere muziek hieronder gezet (fragment van JC Culture). Meer mooie filmpjes? Check youtube.com/jesuswidget of ga naar Jesus.net.

Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. We hebben nu een hogepriester die dienstdoet in het huis van God; laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen. Hebreeën 10 vers 19 – 22

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben
Ben
13 jaren geleden

Overigens komt het van een basis scheikundig trucje waarbij Jodium (geel van kleur) een extra electron krijgt en kleurloos wordt… misschien heb je dit ook ooit op school moeten doen?
http://www.sciencenter.org/chemistry/d/changingcolors.pdf

Ben
Ben
13 jaren geleden

Gisteravond even uitgeprobeert, het komt erop neer dat je jodium (of betadine) en huishoudbleek (chloor) nodig hebt. Het mag allemaal verdund, het glas ‘You’, is in eerste instantie gewoon water.

wouter van der Toorn
wouter van der Toorn
14 jaren geleden

@Rik Goede vraag, ben gelijk even gaan zoeken. Ik vertaal het even niet, maar dit vond ik op Internet: Ingredients needed: 2 clear glass or plastic jars marked “Homem” (man) and “Deus” (God), a cross made with popsicle sticks and stuck into an upside down jar with clay inside to make it stick (after you stick the cross in the clay, you can wrap the lid and clay in aluminum foil to hold it together,… Lees verder »

Rik Bennik
Rik Bennik
14 jaren geleden

Gaaf filmpje, maar weet iemand het ‘recept’ om het live in een dienst na te kunnen doen? gr. Rik