olivetree icon

Biblereader voor iPad review

2 min leestijd

Afgelopen zondag komt nog een van de jongens uit de kerk naar me toe: “Ik heb iets wat jij niet hebt: een Bijbel met een leren kaft.” Ik moet hem helaas ongelijk geven, want ik heb een prachtige leren kaft om mijn iPad heen. Dat was weer 1-0 voor mij :) De bibliotheek die ik altijd bij me heb ik behoorlijk. De laatste update van mijn favoriete iPad applicatie voor de Bijbel, Biblereader van Olivetree naar versie 5, is een hele erge mooie. Met een aantal prachtige extra features waar de simpelheid wat mij betreft briljant is. Hier heb ik ze op een rijtje gezet:

  • Boek-layout: aangenaam om te lezen op deze manier met een boek layout. Net als in de eerdere versies kan je verder de kleuren etc helemaal zetten naar je eigen voorkeuren.
  • Bladwijzer: het was steeds zoeken waar ik gebleven was met lezen in het gezin. Dat is nu opgelost met een mooie bladwijzer.
  • Onderstrepen: net als het ouderwetse onderstrepen in mijn papieren bijbeltje. Dat was eerder alleen beperkt tot een hele tekst. Nu kan je het zelfs op woord niveau.
  • Synchroniseren: onder de motorkap is ook het een en ander aangepast, met name de synchronisatie. Dat betekent dat je notities, bladwijzers, markeringen etc centraal worden bewaard. Van daaruit kan je ook weer synchroniseren met o.a. Evernote. Je kan je notities zelfs online wijzigen (via http://sync.olivetree.com)
  • Beter kopie functie: net als bij het onderstrepen is er nu ook een fatsoenlijker kopieer functie aanwezig. Ook van de e-books die je kan lezen in de applicatie.
  • Etc.

Een paar aanraders voor je bibliotheek:

  • Dake’s Study Bible Notes ($27,99): dit is het levenswerk van Finis Jennings Dake. Het is het resultaat van meer dan 100.000 uur Bijbelstudie over een periode van 43 jaar. Bijzonder uitgebreid en ik merk dat ik deze standaard in mijn parallelle scherm (rechts of onderaan) heb staan.
  • Jewish New Testament Commentary ($29,95): ik hou ervan om steeds weer geprikkeld te worden om opnieuw te denken. Deze studiebijbel notities plaatsen het nieuwe testament vooral in de context van de originele lezers.
  • Complete Word Study Bible ($39,95): bedoeld om de originele teksten meer beschikbaar te maken voor mensen die geen Grieks en Hebreeuws beheersen. Je klikt in de tekst zelf en kan gaan zoeken naar de betekenis van de woorden in de grondtekst.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties