Facebook ID4

Wat is mijn Facebook profile ID

2 min leestijd

Op deze site (creatov.nl draait op WordPress) heb ik een aantal connecties met Facebook gemaakt. Een ervan is door de Sociable Facebook Plug-in die de comments en dergelijke verzorgt. De ander is de plug-in “Facebook Page Publish” die zorgt dat je nieuwe berichten netjes worden gepubliceerd op je persoonlijke profiel of een van de Pages die je beheert. Nu heb ik zelf even moeten rondzoeken om mijn Facebook Profile ID boven tafel te halen terwijl ik deze wel nodig heb om een aantal instellingen goed te regelen. Mijn profiel is te vinden op facebook.com/creatov. Dat was vroeger iets als facebook.com/profile.php?id=751655890 maar dat is niet gemakkelijk meer te achterhalen. Nu is er wel een simpele truc om deze boven tafel te krijgen maar deze moet je net weten:

Mijn Facebook ID

Je Facebook profile ID opzoeken

Stap 1: Zorg dat je bent ingelogd in facebook

Stap 2: Open een nieuwe tab of venter met de URL https://graph.facebook.com/jouw_gebruikersnaam. Hier krijg ik de basis te zien van mijn gegevens zoals mijn naam, gebruikersnaam, link, etc. Ik krijg bij de URL https://graph.facebook.com/creatov het volgende als output:

{
“id”: “751655890”,
“name”: “Wouter Van Der Toorn”,
“first_name”: “Wouter”,
“middle_name”: “Van Der”,
“last_name”: “Toorn”,
“link”: “http://www.facebook.com/creatov”,
“username”: “creatov”,
“gender”: “male”,
“locale”: “en_US”
}

Ik heb dan de eerste nodig, dus mijn ID is 751655890.

Andere optie om je ID te vinden

Er is trouwens een tweede optie om mijn Facebook ID boven tafel te krijgen. Ook hiervoor moet ik zijn ingelogd in facebook. Via de link http://developers.facebook.com/docs/reference/api/user/ krijg ik een nogal technische pagina te zien. Op deze pagina moet je dan klikken op de link https://graph.facebook.com/me die een enorme lijst met output geeft van mijn gebruikersdata. Ook deze geeft als eerste mijn ID.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hilde van loo
hilde van loo
8 jaren geleden

Mijn profiel op tagged is volgens mij gehakt alles is het zelfde behalve inschrijf jaar ,nu 2014 het mijne 2009 al mijn vrienden en video’s zijn weg E-mail en wachtwoord veranderen haalt niks uit
kan ik hier iets aan verhelpen? ook mijn profiel foto is weg

Jolanda Goos
Jolanda Goos
9 jaren geleden

Voorgestelde oplossing werkt nl bij mij niet. Waarschijnlijk omdat het om een bedrijvenpagina gaat. Je bent dan eerst ingelogd met je eigen (beheerder) gegevens en kiest daarna voor de pagina die je wilt bekijken/bewerken.

Maar wat wel werkt en zo veel simpeler is:
Je kunt ook gewoon naar Info gaan, klikken op Pagina-informatie. Daar staat onderaan Facebook-pagina-id.

Dirk Jan Lekkerkerker
Dirk Jan Lekkerkerker
9 jaren geleden

Dank!

zoela
zoela
11 jaren geleden

ik krijg deze melding wat moet ik doen.
“error”: {
“message”: “(#803) Some of the aliases you requested do not exist: jouw_gebruikersnaam.”,
“type”: “OAuthException”,
“code”: 803