Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Verknal het niet

16 november 2012

verknalhetniet.nl

Afgelopen week is een beetje vreemd gegaan. Een paar mensen (waaronder Paul Abspoel, Jan Wolsheimer en Mark de Boer) trokken me een initiatief in: Verknal het niet. Het nieuwe kabinet is van plan een miljard euro te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Niet meer dan 0,55% van de overheidsbegroting gaat naar mensen in de wereld die helemaal niets hebben. Het kan toch niet zo zijn dat we alleen maar aan onszelf denken? En zo werd een verknalhetniet.nl geboren.

Website issues

Mijn bijdrage is deze actie de website. Dat was nog een leuke, want hoe vang je even pieken op met je website? Zoals direct nadat Arie Slob in de Tweede Kamer meldde dat dit een prachtig voorbeeld is van een burger initiatief. Jawel hoor, we waren nog niet helemaal klaar om zo’n piek op te vangen dus werden we vrij snel onderuit geschoffeld.

Voor mezelf zijn er wel lessen geleerd over server optimalisatie, uitregelen van verkeer, caching, Content Delivery Network en al die zaken. Mede dankzij Gerard van Enk en CloudVPS.

Nog maar het begin

Dit initiatief staat nog maar aan het begin. Sinterklaas moet nog langskomen, vuurwerk foldertjes moeten nog worden verspreid. En er komen steeds meer mensen bij die het op hun manier handen en voeten willen geven. Video clips, cartoons, posters en ik weet niet wat meer… Het gaat allemaal komen in de komende tijd. Ik hoop dat het een echte impact heeft (in ieder geval in bewustwording).

Verknal het niet in de sociale netwerken?

We proberen het een beetje bij te houden: Een actie van betrokken Nederlanders die zich druk maken om mensen die leven in armoede. Daarom: verknal dit jaar je geld niet aan vuurwerk, maar geef het voor armoedebestrijding. Ik heb allerlei knipsels uit de Sociale Media verzameld over deze actie. Check het zelf op het “Sociaal Prikbord” van de actie website.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments

Verknal het niet

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2