verknalhetniet.nl

Verknal het niet

2 min leestijd

verknalhetniet.nl

Afgelopen week is een beetje vreemd gegaan. Een paar mensen (waaronder Paul Abspoel, Jan Wolsheimer en Mark de Boer) trokken me een initiatief in: Verknal het niet. Het nieuwe kabinet is van plan een miljard euro te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Niet meer dan 0,55% van de overheidsbegroting gaat naar mensen in de wereld die helemaal niets hebben. Het kan toch niet zo zijn dat we alleen maar aan onszelf denken? En zo werd een verknalhetniet.nl geboren.

Website issues

Mijn bijdrage is deze actie de website. Dat was nog een leuke, want hoe vang je even pieken op met je website? Zoals direct nadat Arie Slob in de Tweede Kamer meldde dat dit een prachtig voorbeeld is van een burger initiatief. Jawel hoor, we waren nog niet helemaal klaar om zo’n piek op te vangen dus werden we vrij snel onderuit geschoffeld.

Voor mezelf zijn er wel lessen geleerd over server optimalisatie, uitregelen van verkeer, caching, Content Delivery Network en al die zaken. Mede dankzij Gerard van Enk en CloudVPS.

Nog maar het begin

Dit initiatief staat nog maar aan het begin. Sinterklaas moet nog langskomen, vuurwerk foldertjes moeten nog worden verspreid. En er komen steeds meer mensen bij die het op hun manier handen en voeten willen geven. Video clips, cartoons, posters en ik weet niet wat meer… Het gaat allemaal komen in de komende tijd. Ik hoop dat het een echte impact heeft (in ieder geval in bewustwording).

https://twitter.com/verknalhetniet/status/269336474099539968

Verknal het niet in de sociale netwerken?

We proberen het een beetje bij te houden: Een actie van betrokken Nederlanders die zich druk maken om mensen die leven in armoede. Daarom: verknal dit jaar je geld niet aan vuurwerk, maar geef het voor armoedebestrijding. Ik heb allerlei knipsels uit de Sociale Media verzameld over deze actie. Check het zelf op het “Sociaal Prikbord” van de actie website.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Dam
Peter Dam
11 jaren geleden

Super initiatief .. sluiten er nog meer organisaties aan? Dit kan mogelijk ook de impact nog groter maken.

Rick Sleurink
Rick Sleurink
11 jaren geleden

Super samen te werken en te leren van elkaar. Dat het groter mag worden dan #sr12 ;)