lady gaga gebed

Lady Gaga’s gebed

2 min leestijd

Dit is een gastblog van Rachel Blom, eigenaar van youthleadersacademy.com. Ze schrijft veel over jongeren, jongerencultuur en jongerenwerk.

Het is één mix van contrasten, deze YouTube video van Lady Gaga die bidt. We zien een superster, gekleed in waanzinnige, extravagante en sexy outfits…en in de voice over horen we haar bidden. Oprecht bidden.

Ik ben een jongerenwerker en mijn eerste gedachte was om hier iets mee te doen, een Bijbelstudie van te maken of het te gebruiken in een preek. Alleen weet ik niet of ik wel wil dat jongeren deze video zien. Nog los van het feit dat ze op verschillende momenten wel erg weinig om het lijf heeft (letterlijk in dit geval), is Lady Gaga’s gebed ook erg verwarrend. Ze bidt tot God (‘Dear Lord’) en er is absoluut dankbaarheid en ‘voorbede’ voor anderen, maar er zijn ook veel verwarrende verzoeken.

Het is lastig om niet te oordelen, wat ook de reden was waarom ik besloot er geen studie of iets van te maken. Want dat zou erg makkelijk tot oordelen leiden en hoewel ik er zeker iets van vind, zal het jongeren echt niet helpen in hun relatie met God. Maar deze video van Lady Gaga’s gebed heeft me wel aan het denken gezet.

Het is geen wonder dat jongeren zo vaak religies en lifestyles mengen, dat is wat ze constant om zich heen zien. Het woord ‘christen’ wordt inhoudsloos als aan de ene kant iedereen het maar gebruikt, maar aan de andere kant de mensen die ‘echte christenen’ lijken te zijn zich zo niet willen noemen. Dan is het geen wonder dat jongeren verward raken over God, over het geloof en over alles.

En laten we wel zijn: het is ook een verwarrende wereld als Lady Gaga gebed gaat promoten.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Abspoel
Paul Abspoel
11 jaren geleden

God ziet het hart.