Google is God

Google is voor veel mensen God

3 min leestijd

Google is God

Google op ‘Jezus’ en je krijgt 15 miljoen resultaten. Google op ‘Porno’ en je krijgt 823 miljoen resultaten. We stellen Google alles vragen. Vaak ook letterlijk worden vragen ingetypt (eerder zochten we eigenlijk alleen op sleutelwoorden). We stellen ook de vragen die we in een gebed zouden vragen, of die we aan een geestelijke zouden vragen. Of die je aan een vak-expert of wetenschapper zou vragen. Of die je aan een ervaren specialist zou vragen. Google, of zeg een zoekmachine, is niet weg te denken uit onze dagelijkse routine.

Oude kennis structuur overbodig

Je zou zeggen dat in de laatste decennia de noodzaak van oude infrastructuren van kennis en wetenschappen zoals bibliotheken, scholen en universiteiten op een andere manier noodzakelijk. Waarom zou je naar school gaan terwijl je alles voor handen hebt om informatie bij elkaar te halen en vooral je tijd te steken in de toepassen van de kennis.

Virtueel brein?

Die verwevenheid met de online wereld, wat verandert dat eigenlijk aan onze perceptie van God. Hebben we God wel nodig om de weg naar geluk te vinden. Antwoord op de vraag naar een doel van het leven. Of op een gewenste manier uit het leven te stappen. Is God wel nodig? Google geeft je altijd antwoord, direct antwoord, is altijd beschikbaar en is (nagenoeg) overal beschikbaar. Altijd verbonden, alwetend en kan nu al je toekomst voorzien. Google volgt je op al je wegen.

Een beeld van de toekomst is dat ‘virtuele kennis’ en ‘virtueel brein’ realiteit wordt. Voer voor sciencefiction-films. Google is trouwens bezig met een virtueel brein. Een schrikbeeld uit de eerder genoemde sciencefiction-films is dat de kunstmatige kennis een kwaad in zich blijkt te hebben.

Is God wel nodig?

Wat heb je dan meer aan ‘de echte God’? Het lijkt met een echte God een stuk minder duidelijk. Wanneer krijg je antwoorden als je iets vraagt?

Een ding wat virtuele kennis, een virtueel wezen, me niet kan geven is een liefdevolle relatie. Is onvoorwaardelijk en soms zelfs tegendraadse en onlogische liefde. En precies dat is wat God wel geeft.

Wat liefde is, hebben we geleerd van hem die zijn leven voor ons gegeven heeft. Daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters. 1 Johannes 3 vers 16

Dit is het denk ik… Liefde. Het woord dat alles anders maakt. En dat precies duidelijk maakt wat God anders maakt. Dat is de reden waarom ik zal blijven bidden. En waarom ik soms even helemaal geen Google nodig heb.

Commandments of Google

Echte Google kerk

PS: er is trouwens een echte Google kerk. Dit zijn de 10 geboden (bron), met dank aan @ecavandenberg voor de link:

  1. Thou shalt have no other Search Engine before me, neither Yahoo nor Lycos, AltaVista nor Metacrawler. Thou shalt worship only me, and come to Google only for answers.
  2. Thou shalt not build thy own commercial-free Search Engine, for I am a jealous Engine, bringing law suits and plagues against the fathers of the children unto the third and fourth generations.
  3. Thou shalt not use Google as a verb to mean the use of any lesser Search Engine.
  4. Thou shalt remember each passing day and use thy time as an opportunity to gain knowledge of the unknown.
  5. Thou shalt honor thy fellow humans, regardless of gender, sexual orientation or race, for each has invaluable experience and knowledge to contribute toward humankind.
  6. Thou shalt not misspell whilst praying to me.
  7. Thou shalt not hotlink.
  8. Thou shalt not plagiarise or take undue credit for other’s work.
  9. Thou shalt not use reciprocal links nor link farms, for I am a vengeful but fair engine and will diminish thy PageRank. The Google Dance shall cometh.
  10. Thou shalt not manipulate Search Results. Search Engine Optimization is but the work of Microsoft.

 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ingeborg
Ingeborg
11 jaren geleden

Ik heb Google regelmatig gevraagd wanneer Jezus terug komt. Krijg je ook alleen tegenstrijdige en vage antwoorden op. Beter is het om die vraag (verlangen!) aan de Vader voor te leggen.
Ik denk dat Google met hoop te maken heeft. Je hoopt dat je verlangen directer vervuld wordt. Ook vaak ijdele hoop….

Zacharias
Zacharias
Antwoord aan  Ingeborg
11 jaren geleden

Ingeborg, ik vind onze Vader de laatste tijd een beetje een player. Ja, je denkt dat hij er voor je is. Ja, je denkt dat hij naar je luistert. Nee: hij is te druk met andere individuen die ook allemaal wat van hem willen. Ik snap hem wel, je hebt maar 24 uur in een dag