Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Met je vader haal je de finish wel

17 juni 2013

Derek Redmond 1992

Het blijft een bijzonder verhaal dat zich afspeelt tijdens de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona. Derek Redmond is favoriet voor de 400 meter. Maar… niet alles gaat zoals gedacht.

Het is bijzonder hoe de vader de baan op komt om zijn zoon te ondersteunen om zijn race uit te lopen. Wow, wat een bijzonder moment. En een staande ovatie. Kippenvel!

[ba-vimeoflex videoid=”18677838″]

Dit is wat vaders willen: ze willen naast hun kind gaan staan zodat de race uitgelopen kan worden. Ze laten hun zoon niet vallen als de race anders gaat dan gedacht en gehoopt. Wees nu eerlijk: met zo’n vader kan je eigenlijk niet verliezen.

Hemelse Vader

Dat doet me denken aan de hemelse Vader. Jezus leerde ons dat je God als Vader mag kennen. Een Vader die je aanmoedigt bij je race maar ook gewoon naast je staat als je valt.

Als je dan iets vraagt in mijn naam, hoef ik het niet meer namens jullie aan de Vader te vragen, want de Vader zelf heeft jullie lief, omdat jullie mij liefhebben en geloven dat ik van God ben gekomen. Joh 16:26-27

Ik vind het tof, deze Vader.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.

Met je vader haal je de finish wel

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1