kijkend naar de zon

Wil jij 120 jaar oud worden?

3 min leestijd

Ik wil minimaal 120 jaar worden. Mijn ervaring is dat als ik het noem ik blijkbaar een van de weinige mensen ben hierin. Het leven is best mooi, ik geniet ervan, leer, leef. En er is nog zoveel wat ik niet heb gezien, heb meegemaakt. Maar voor sommige mensen is het een vreselijk idee om wel 120 jaar te worden.

kijkend naar de zon

Er is recentelijk onderzoek gedaan naar dit thema (bron). Want de gemiddelde levensverwachting groeit langzaam maar zeker, onder meer vanwege de medische vooruitgang. Uit het onderzoek blijkt dat 56% helemaal niet langer zou willen leven, 38% wel trouwens.

who wants to live decades longer

Wat zien mensen als de ideale leeftijd? Dat is toch de leeftijd tussen 79 en 100 jaar, zeg gemiddeld 90 jaar oud. Aangezien de gemiddelde verwachtte leeftijd in Amerika 78,7 jaar is is dat gemiddeld 11 jaar ouder.

ideal lenght of life

Nu moet ik je zeggen dat het allemaal mooi is wat wij zouden willen, maar ‘van het concert des levens heeft niemand een program’, ook niet van de finale. Kijk, ik geloof in het leven vóór de dood en in het leven ná de dood. We zijn geschapen om op aarde te leven, maar er komt iets na de finale hier op aarde. Ik hoop er lang en hartelijk van te kunnen genieten. En ik heb hoop op het leven hierna. Het zal een vreemd bekende plek zijn waar ik kom: dichtbij God die me vanaf het begin al kent. En ik leef in de hoop dat alles hier op aarde verder zal gaan als Gods nieuwe werkelijkheid er zal zijn: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Zie, ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Wat er vroeger was raakt in vergetelheid, het komt niemand ooit nog voor de geest. Jesaja 65 vers 17

Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. 2 Petrus 3 vers 13

Hoe lang wil jij eigenlijk leven? Voor sommigen is het een vreselijk idee om zolang op deze aarde te moeten leven, in de werkelijkheid waarin we nu leven. Maar eerlijk gezegd, het leven hierna zal niet heel anders zijn. Waarom ik dat denk? Nou, de start van het eeuwige leven ligt niet aan de andere kant van de doodsrivier, maar hier al. Jezus maakte dat al duidelijk:

Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus. Johannes 17 vers 3

Het kennen van God is de bron van eeuwig leven. Van het leven hier op aarde, leven in de hemel, leven op de nieuwe aarde. Laat mij maar 120+ jaar oud worden hoor. Genietend. En daar gaan we dan gewoon mee door als het einde daar is, of dat een fantastische nieuwe schepping al werkelijkheid is geworden.

En jij?

PS: meer ontdekken over God en Jezus? Check IkzoekGod.nl/meer »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hoi
hoi
9 jaren geleden

Ik snap niet dat mensen zo oud willen worden, als ik vandaag of morgen sterf vind ik dat prima,