pebble review

Mijn conclusie: die Pebble bevalt me prima

2 min leestijd

Eind juli kreeg ik em eindelijk: mijn eigen Pebble. De eerste echte smartwatch die van zich liet spreken toen ze zo enorm veel succes kregen als Kickstarter project. De verwachting is dat in het komende jaar veel verschillende varianten zullen komen onder de noemer van ‘wearable devices’, draagbare apparaten. Er zal een grote groei zijn in dit segment van toegepaste techniek, techniek die je leven handiger gaat maken.

pebble review

Een van de fijne dingen is dat de Pebble niet echt opvalt. Hij heeft wat weg van een klassiek quarts-horloge. Goed, als je de blits wilt maken, dan moet je natuurlijk iets groots, blinkends en opvallends. Daar zit ik zelf niet op te wachten. Maar op techniek die gemakkelijk is.

Klokkijken

Het eerste wat je doet met een horloge is… jawel, klokkijken. Binnenkort is dat net zo weinig vanzelfsprekend als een smartphone die je gebruikt voor bellen. Eerlijk gezegd is bellen niet mijn belangrijkste activiteit met mijn iPhone. En klokkijken ook niet meer met mijn smartwatch. Maar wil je toch klokkijken, je kan zelf kiezen welke je wilt hebben. Iets klassieks, moderns? Je kan allerlei frontjes downloaden naar je smaak.

Extra schermpje

Voor mij functioneert de Pebble vooral als extra schermpje van mijn iPhone, vooral de iPhone notificaties. Wie belt er, SMS, appjes, tweets, Facebook berichten… De iPhone blijft in de zak tenzij het echt belangrijk is. Binnenkomende telefoontjes annuleren kan dus ook vanaf je horloge. Handig dus.

Ook apps als RunKeeper gebruiken de Pebble als extra schermpje. Dus je houdt je snelheid, afstand en tijd bij.

Blijvertje

Voor mij is deze smartwatch een blijvertje. Het is handig als extra schermpje en extra informatie. Daarbij zorgt het dat de telefoon net even wat vaker uitblijft. Het is voor geen nutteloos extraatje en geen kitsch.

Toekomst

Onze manier van online en verbonden zijn zal gaan veranderen. De impact daarvan is nog niet goed te overzien. Net zomin als dat we de impact van de brede beschikbaarheid van smartphones en mobiel internet konden overzien. De dingen die vandaag de dag logisch zijn zoals altijd verbonden zijn met internet, online video’s, sociale netwerken en mobiel gamen waren een paar jaar geleden alleen nog maar toekomstvisies. Hetzelfde zal spannend zijn als het gaat om draagbare apparaten.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maarten
Maarten
10 jaren geleden

Hallo wouter, op iphoneclub bevelen ze niet aan te kopen door o.a. irritante connectie problemen : http://www.iphoneclub.nl/242525/opinie-6-redenen-waarom-je-toch-een-apple-iwatch-gaat-kopen/, heb je dat ook? Hun conclusie is niet kopen, jij?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Maarten
10 jaren geleden

Ik herken wel het issue. Op zich niet connectie problemen, maar wel dat de notificaties van de niet-standaard-apps niet doorgestuurd worden als de connectie is verbroken. Het is sinds iOS7 echter een heel stuk verbeterd. Trouwens, je kan altijd beter wachten, want wat er nog gaat komen zal altijd beter zijn en leren van de early adopters. Volgens mij is er nog geen betere. Ik ben er blij mee.

Maarten
Maarten
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
10 jaren geleden

Bedankt voor je reactie… ik denk dat ik toch nog even wacht al lijkt het me wel echt top ding:) was er helaas te laat bij om te backen;)