Twitter-bio

Heb jij een christelijk Twitter bio?

2 min leestijd

Er zijn allerlei manieren om via Twitter te laten weten wie je bent. En als je christen bent laat je dat wel of niet zien. Er zijn verschillende manieren waarop dat gebeurt.

Twitter-bio

Hoe is mijn eigen Twitter bio eigenlijk? Nu ik het zo zie, het gaat veel over wat ik doe, niet over wat ik ben. Daar kiest iedereen zijn eigen manier in natuurlijk. Ik zie veel ‘christelijke professionals’ zich vooral benoemen bij hun functie. “Predikant“, “hoofdredacteur christelijk magazine“, “schrijfster christelijk boek“, “directeur christelijke organisatie” etc.  Ja, ik ben er ook een van. En dat ga ik binnenkort maar eens veranderen. Er zijn eens een paar andere manieren.

Recht toe recht aan aanpak

Dit is wat ik veel terugzie. Een van de titels in de Twitter bio (meestal òf begin, òf eind) is “Christen“. Zonder er verder uit te wijden. Je hebt ook “volgeling van Jezus“, “houdt van God” en “passie voor God

De emo aanpak

Dit zijn bijvoorbeeld mensen die zich bewust zijn van hun eigen gebreken en gebrokenheid en dat ze Gods genade nodig hebben. Ze zeggen dingen als “geraakt door Gods liefde“. De “ploeterende Jezusvolger” vind ik ook een mooie. En wat te denken van “bijna gelovige” of “twijfelend gelovige“.

De Tolkien aanpak

Sommige mensen houden van het mysterie in hun twitter bio. Je moet er beelden bij krijgen. Alsof het zo uit Lord of the Rings komt: “Volgeling van de Weg“. En wat dacht je van “zoekt om te ontvangen wat ongrijpbaar is“. Pfiew, daar moet je over nadenken.

De familie aanpak

Deze wordt denk ik het vaakst gebruikt. Je komt dan dingen tegen “Dochter van de koning” of iets dergelijks. Mooi, maar dat kan creatiever. Wie heeft suggesties?

De DC Talk aanpak

Ken je het liedje “Jesus Freaks” nog? Jaren een van de grootste hits geweest voor christenen. Sommige mensen houden ervan om zich zo te noemen. Of gewoon “Jezus = Heer“. Dat kan er ook mee door. Maar ik heb wel iets met die gefreakte titels. HEERlijk!

De Bijbeltekst aanpak

Je kan natuurlijk ook je favoriete bijbeltekst in je Twitter bio zetten in plaats van neerschrijven. “Al wie op Hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen Rom. 10:11” zie ik in mijn lijstje voorbij komen. Ben benieuwd wie hier creatief mee is.

De diepe doordenker aanpak

Je kan ook een statement neerzetten als Twitter bio. Deze kwam ik tegen: “If 99 say it is not true, and 1 says it is true. Whom would you believe?

Wat is jouw Twitter bio?

Reageer eens hieronder. Wat is jouw Twitter bio? Zit er een gedachte achter? Wat vind je echt niet kunnen, wat vind je superleuk?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

9 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel Doetjes (@michieldoetjes)
Michiel Doetjes (@michieldoetjes)
10 jaren geleden

Redelijk ‘christelijke’ bio hier… ;)

Grace found me. • First: Jesus follower, husband & father • Passionate about: socialmedia • web • church • missions • leading worship • mac-user

gilbertthera
gilbertthera
10 jaren geleden

Mijn twitter bio is:

Saved by Grace | Happy & proud husband of @sharonkips | Daddy of Isa | @reconnectnl | @compassion_nl | Musician | IT-er

Eduard (@DJusted)
Eduard (@DJusted)
10 jaren geleden

Mijn bio is “Christus is alles voor mij // gelukkig getrouwd met Yvonne // vader van Noah // zelfstandig ondernemer // ruim 15 jaar werkzaam binnen de online media” De gedachte er achter is een soort van volgorde van prioriteit. Eerst Christus, dan m’n gezin en dan hetgene wat ik doe. Over wat echt niet kan heb ik niet echt een mening, ‘n bio is persoonlijk. Vind het wel leuk om de bio’s te zien… Lees verder »

gilbertthera
gilbertthera
10 jaren geleden

Hey! Ik ken deze post… maar dan in het Engels van John Acuff. Heb jij je door hem laten inspireren of is het echt toeval? In ieder geval een leuke post.

gilbertthera
gilbertthera
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
10 jaren geleden

Ik volg dit blog al een poos en jouw post deed me aan deze denken :-)
http://stuffchristianslike.net/2014/01/13/5-ways-write-christian-twitter-profile/

creatov
creatov
Antwoord aan  gilbertthera
10 jaren geleden

Ja, dit was em. Daar heb ik dit ideetje van opgepakt. Leuke site! Was ik niet eerder op gestuit.

HenkJan van der Klis (@hjvanderklis)
HenkJan van der Klis (@hjvanderklis)
10 jaren geleden

In jouw woorden een Tolkien aanpak met aandacht voor de hoofdletter L.Engagement manager, insurance & project management consultant, seasoned editor & blogger. Sharing Life.” Voor lezers van blog of volgers op Twitter, Facebook is m’n christen zijn geen geheim.