Erik van Muiswinkel - de schepper spreekt

De Schepper spreekt

1 min leestijd

Erik van Muiswinkel met de sketch: “De schepper spreekt“. Tussen alle grappen en grollen door is deze sketch me serieuzer dan ik dacht. Een om eens goed over door te denken als ‘de schepper’ aan het einde vraagt of Hij alsjeblieft ook weer mee mag doen!

En voordat je losgaat met “dit kan niet” of iets dergelijks. Lees de volgende reactie bij het filmpje van een niet gelovige kijker:

“Als je goed luister, dan merk je dat in dit filmpje niet god wordt beledigt. Maar eerder de mens, die een paradijs kreeg maar alles weg gaf door zonde te begaan. En aangezien niemand de wil van god kent is het blijkbaar zijn mening dat god de mens straf, dit zegt hij tegen de wereld in de vorm van een grap. Maar als je echt naar hem luistert is het dan God die hier de fout maakt of de mens? zelf geloof ik verder niet in god, en vond ik dit filmpje echt hilarisch.”

En ik kan me zeker voorstellen dat de Schepper zich afvraagt wanneer we Hem weer nodig hebben. We hebben Hem tenslotte toch echt wel erg buitenspel gezet.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerie
Gerie
9 jaren geleden

Jammer dat er op dit filmpje van Erik van Muiswinkel zo positief wordt gereageerd. Terwijl hij de Schepper neerzet als een leuk mannetje met zo’n grappig?stemmetje. God is een heilig God. Een wedergeboren christen voelt dat er met de Schepper wordt gespot! jammer dat dit op de site van Ik zoek God wordt geplaatst.

Theun
Theun
9 jaren geleden

Prikkelend filmpje… en het klopt. Je zou in het stukje vanaf de 18de eeuw kunnen duiden op het feit dat de wereld nu wel naar z’n grootje gaat… leuk voor in een jeugddienst