Film kijken met gezin

De beste christelijke films

13 min leestijd

Wat zijn nou de beste christelijke films? Ik vroeg een aantal mensen om hun lijstje eens te geven. En hier is het resultaat ervan. Het is een behoorlijk uitgebreide lijst geworden (een stuk langer dan mijn oudere lijstje). En verdere tips zijn altijd welkom natuurlijk!

Heaven is for Real

Colton, de zoon van Todd en Sonja Burpo, beweert dat hij de hemel heeft bezocht na een bijna dood ervaring. Colton vertelt in detail, en met kinderlijke onschuld, over zijn wonderbaarlijke reis. Hij spreekt nuchter over gebeurtenissen die plaatsvonden voor zijn geboorte. Dingen die hij onmogelijk kan weten. (trailer)

Laat Me Niet Los

Molly en Jack Campbell hebben alles wat hun hartje begeert. Een geweldig huis in een dure wijk, een goedbetaalde baan en een prachtige kleine jongen met de naam Joey. Het leven kan niet mooier. Totdat blijkt dat de adoptiepapieren van Joey niet rechtsgeldig zijn. (trailer)

Blue Like Jazz

Het waargebeurde verhaal van Don Miller (Marshall Allman, PRISON BREAK), een vrome 19-jarige student aan Reed College, dat bekend staat als een universiteit voor vrijdenkers, waar alles geoorloofd is. Zeker geen doorsnee christelijke film maar eentje die je uitdaagt en intussen ook nog eens uitermate vermakelijk is! (trailer)

To Save A Life

Jake en Roger groeiden op als beste vrienden. Maar op de middelbare school wordt Jake de populaire jongen die alles kan en alles heeft. Het is een ideaal leven waar Roger niet langer in past. Buitengesloten en steeds meer geïsoleerd besluit Roger tot een wanhoops- daad die het leven van Jake totaal overhoop gooit. (trailer)

Fireproof

‘Fireproof’ vertelt het verhaal van brandweerman Caleb Holt en zijn vrouw Catherine. Caleb redt in zijn dagelijks leven regelmatig mensen en leeft volgens de erecode van een brandweer team: laat nooit je partner achter! Maar waar zijn werk zo duidelijk is, is zijn privé leven in crisis. (trailer)

Machine Gun Preacher

Machine Gun Preacher vertelt het waargebeurde verhaal van voormalig drugsdealer Sam Childers (Gerard Butler) die na een leven vol verslaving en criminaliteit het roer omgooit om zich in te zetten voor Soedanese oorlogskinderen. (trailer)

Trade of Innocents

Na het overlijden van hun dochter besluit het echtpaar Alex en Claire Becker te emigreren naar Zuidoost-Azië. Claire wordt vrijwilliger in een opvanghuis voor meisjes die uit de slavernij gered zijn. Alex werkt als onderzoeker naar mensenhandel en probeert samen met de lokale autoriteiten het criminele netwerk achter de human trafficking op te rollen. (trailer)

Unconditional

Hoe het ongeluk van de een, levensreddend voor de ander kan zijn, zie je in de film UNCONDITIONAL. Samantha’s leven ligt in puin, haar man is vermoord en ze ziet geen uitweg meer. Op het moment dat ze zichzelf van haar leven wil beroven hoort ze een kind schreeuwen om hulp. Door de schreeuw om hulp te beantwoorden ontmoet ze ‘papa’ Joe, haar vroegere schoolvriend. Zijn naastenliefde brengt Samantha terug naar de onvoorwaardelijke liefde van God. Een hartverwarmende familiefilm over hoe God’s door mensen hoop in de wereld kan brengen. (trailer)

Het Bezoek

Het Bezoek gaat over een kerkelijke gemeente die bezoek krijgt van de Grondlegger. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de enthousiaste en punctuele Peter, die de taak krijgt het bezoek te organiseren. Het bezoek van de Grondlegger verloopt echter niet geheel volgens Peters planning. (trailer)

October Baby

Hannah is in de bloei van haar leven, totdat ze in elkaar stort tijdens haar toneeldebuut in een vol theater. Alle medische onderzoeken wijzen naar één gebeur- tenis: haar moeilijke geboorte. Maar dat is niets ver- geleken met de bekentenis van haar ouders: ze blijkt geadopteerd te zijn … na een mislukte poging tot abortus. (trailer)

Mom’s Night Out

Het leven van een moeder met jonge kinderen kan veeleisend en chaotisch zijn en dus zijn Allyson en haar vriendinnen toe aan … een avondje uit. Een welverdiende break voor een paar moeders die lekker willen eten en kletsen. Maar om te kunnen genieten van een avondje hoge hakken, volwassenpraat en eten dat nu eens niet in een papieren zak wordt geserveerd, moeten hun mannen drie uur op de kinderen passen. Drie uur maar… wat kan daar nou mis bij gaan? (trailer)

Unlimited

Simon Orwell is een briljante student die als gevolg van een aantal foute keuzes door een diep dal gaat en op het punt staat zijn dromen op te geven. Maar dan roept een oude professor zijn hulp in: hij heeft Simon nodig bij de ontwikkeling van een apparaat dat onbeperkt energie kan leveren. Nog voordat Simon de professor ontmoet, wordt deze vermoord en ook Simon zelf blijkt niet veilig voor het geweld van een drugskartel. (trailer)

De Brug

De Brug is een indringende moderne gelijkenis over een liefhebbende vader, zijn jonge zoon en de noodlottige dag waarop ze proberen een rampzalig ongeluk te voorkomen. De honderden treinreizigers zijn zich volstrekt niet bewust van het feit dat ze afsnellen op een openstaande brug/ Een wanhopige jonge vrouw is getuige van een bijzondere genadedaad, die haar leven en dat van de andere reizigers voor altijd verandert. Zowel aangrijpend als glorieus, brengt De Brug op levendige wijze het grootste offer van liefde, hoop en vergeving in beeld. De oorspronkelijke titel van de film is MOST. De film werd genomineerd voor een Oscar. (trailer)

The 5th Quarter

De familie Abbate lijkt in ‘The 5th Quarter’ een normaal leven te leiden. Totdat het noodlot toeslaat. Als zoon Luke van het gezin Abbate overlijdt in een auto-ongeluk, worstelt het gezin om een toekomst te vinden in dit verdriet. Een ieder rouwt op zijn eigen manier, en niet iedereen blijkt verder te komen. Luke’s oudere broer Jon bijvoorbeeld, dreigt te ontsporen. Totdat een coach hem stimuleert om de herinnering aan zijn broer levend te houden door een uitdaging aan te gaan. Jon draagt zijn schooljaar en zijn inzet in zijn football-team op aan zijn overleden broer. Het is het begin van een bijzondere reeks gebeurtenissen die op veel meer mensen dan alleen de familie Abbate impact hebben. (trailer)

Agent Of Grace (Bonhoeffer)

Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi’s. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik in mijn eentje tegen zo’n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt iets doen? Met die vragen worstelt de predikant Dietrich Bonhoeffer en hij neemt een besluit.

Na het uitbreken van de oorlog mag Bonhoeffer al snel zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij besluit te gaan werken voor de Abwehr, de militaire inlichtingendienst van het Duitse leger, die tegelijkertijd ook het centrum van het lokale verzet tegen Hitler is. Bonhoeffer is betrokken bij verschillende operaties tegen het regime, totdat hij in 1943 gearresteerd wordt. Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het einde van de oorlog wordt hij opgehangen door de nazi’s. (trailer)

CAMP

Eli’s leven is een nachtmerrie. Zijn moeder is een junkie die hem verwaarloost en zijn vader is bijna altijd afwezig. En als hij er wel is, moet Eli het ontgelden. Op zijn tiende verjaardag wordt Eli naar het ziekenhuis gebracht, nadat de politie door de buren is gewaarschuwd in verband met huiselijk geweld. Eli wordt uit huis geplaatst en naar Locustwood gebracht, een tehuis dat meer weg heeft van een jeugdgevangenis. Eli is boos en bang.

Om indruk te maken op een klant meldt beleggingsadviseur Ken Matthews zich aan als vrijwilliger bij een zomerkamp voor moeilijke jongeren en hij wordt gekoppeld aan Eli. Eli vindt het kamp helemaal niks en Ken weet absoluut niet wat hij met hem aan moet. Maar als Ken Eli’s moeilijke verleden leert kennen, breekt zijn hart. Langzaam maar zeker stelt Eli zich open, totdat zijn gewelddadige vader op het toneel verschijnt en de hel losbreekt. Eli vlucht en nu komt het aan op Ken. Is hij bereid alles op te geven voor deze gebroken jongen? (trailer)

Have A Little Faith

Mitch Albom (Bradley Whitford) heeft een lekker leven. Hij woont in Detroit, is een gerespecteerde schrijver, maakt radio en televisie en is daarbij ook nog gelukkig getrouwd. Dan ontmoet hij twee mannen, waardoor hij beseft dat er iets in zijn leven ontbreekt. De mannen zijn Rabbi Albert Lewis (Martin Landau), die een synagoge leidt in een goede wijk in New Jersey, en ex-dealer en drugsverslaafde pastor Henry Covington (Laurence Fishburn), die preekt voor de armen en daklozen in een versleten stadskerk in Detroit. Mitch krijgt te maken met twee totaal verschillende werelden -Christelijk en Joods, Afro-Amerikaans en blank, arm en rijk- en ziet dat beide mannen volop het leven vieren. De op het eerste gezicht zo verschillende mannen hebben iets heel belangrijks gemeenschappelijk: het geloof dat in ieder van ons een goddelijke vonk zit en dat één persoon, met slechts een klein beetje geloof, een groot verschil kan maken in iemands leven. (trailer)

Not Today

Dankzij zijn steenrijke vader heeft de 20-jarige Caden Welles een leven waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Maar zijn jetset leventje verandert al snel in een nachtmerrie als Caden met een aantal vrienden naar Haiderabad in India reist om daar eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Het feestje wordt wreed verstoord als Caden weigert een bedelende vader en zijn jonge dochter Annika te helpen. Overladen door schuldgevoel blijft het beeld van Annika en haar vader Kiran de welgestelde Caden achtervolgen. In een poging het goed te maken, gaat Caden op zoek naar de twee, maar als hij de vader vindt, ontdekt Caden dat Kiran zijn dochter inmiddels noodgedwongen heeft moeten verkopen. Geconfronteerd met dit hartverscheurende feit gaan Cadens ogen open voor een wereld die hij niet eerder zag: diepe armoede en bloeiende mensenhandel. Samen met Kiran begint Caden aan de zoektocht naar Annika. (trailer)

https://www.youtube.com/watch?v=QmyX-Ztn2Uk

When Love Is Not Enough

Lois groeit op in een rijk gezin terwijl Bill uit een eenvoudig milieu komt. Toch worden ze hevig verliefd en als Bill na de Eerste Wereldoorlog van het front terugkeert, trouwen ze. Lois wordt verpleegster en Bill gaat werken op Wall Street. Hoewel Bill een stevige drinker is, hebben ze een goed leven samen. Maar ondanks Lois’ inspanningen om zijn drankgebruik in te perken, loopt Bills verslaving uit de hand en verliest hij zijn baan, waardoor het gezin in moeilijk vaarwater komt.

Pas als hij Bob Smith, een andere alcoholist ontmoet, lukt het Bill te stoppen met drinken. Samen richten ze Alcoholics Anonymous op en ontwikkelen ze het 12-stappen-model, een programma dat nog altijd wordt gebruikt in de verslavingszorg. Lois voelt zich steeds eenzamer en is verbitterd omdat haar hulp aan Bill blijkbaar niet toereikend was. Al gauw ontdekt ze echter dat andere partners van alcoholisten dit gevoel delen en richt ze Al-Anon op, een organisatie voor familie en vrienden van alcoholisten. (trailer)

Amazing Grace

Het inspirerende en meeslepende verhaal van de man die vocht voor de afschaffing van de slavernij. De 18e-eeuwse politicus William Wilberforce (Ioan Gruffudd, bekend uit Hornblower) raakt als jongeman in de ban van predikant John Newton (Albert Finney), die achtervolgd wordt door zijn verleden als kapitein van een slavenboot. amazing_graceNewton spoort Wilberforce aan om zijn leven te wijden aan de afschaffing van de slavernij. Maar de politiek lijkt niet klaar voor zijn boodschap. Na enkele jaren strijd keert Wilberforce ziek en gedesillusioneerd terug naar het platteland, waar hij kennismaakt met de beeldschone Barbara. Door zijn liefde voor haar, vindt hij nieuwe kracht om zijn strijd voort te zetten. (trailer)

https://www.youtube.com/watch?v=SrE3IEAh1GI

Haar Naam Was Sarah

Verfilming van het boek Haar Naam was Sarah van Tatiana de Rosnay. De film draait om het drama dat zich in 1942 afspeelde in Vélodrome d’Hiver in Parijs. (trailer)

The good lie

In de ontroerende speelfilm The Good Lie, gebaseerd op waargebeurde feiten, volgen we een jonge Soedanese vluchteling ten tijde van de Soedanese burgeroorlog. De jongen wint de plaatselijke loterij en verdient daarmee een nieuw leven in Amerika met drie vrienden. Daar sluiten ze vriendschap met de Amerikaanse Carrie Davis (Oscar winnares Reese Witherspoon) die hen probeert te helpen een weg te vinden naar een ander bestaan. De Soedanese burgeroorlog duurde tot 2005, waarbij vier miljoen mensen moesten vluchten en ruim twee miljoen burgers het leven lieten. (trailer)

Noah

‘Noah’ vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige dat hij wil, is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren…

Exodus: Gods and Kings

Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

Het is een lange lijst geworden. Maar mis ik nog meer uitstekende christelijke en inspirerende films?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Saar
Saar
5 jaren geleden

Miracles from heaven en Warroom zijn ook toffe films ! Beide christelijk !

jean-pierre
jean-pierre
6 jaren geleden

Hallo,
Ik was echt verbaasd dat “The case for Christ” er niet tussen zat. Keigoede film.
Echt gebeurde feiten. Tik maar eens in op Youtube : Lee Stroble.
Grtzzz

Talitha
Talitha
8 jaren geleden

The Blind side!

Johan
Johan
9 jaren geleden

Misschien wat minder toegankelijk voor het grote publiek, maar Des hommes et des dieux is ook een must-see :)

En waarom staat Narnia er niet bij?

Korne Pot
Korne Pot
9 jaren geleden

Ik wou ook To end all wars tippen, maar ik zie dat Michiel dat ook al deed.

Michiel Eghuizen
Michiel Eghuizen
9 jaren geleden

1 erg goede film vergeet je echt:

To End All Wars: https://www.youtube.com/watch?v=LwyqlM5dRVI

Based on a true story!