Ze verstoten alles wat vreemd is

Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid naar alles wat anders is. Het zou de wereld een stuk leuker en aangenamer maken.

Lees dit artikel »

Slechte verhalen maken meer kapot dan je lief is

Slechte verhalen stinken. Maar goede verhalen zijn als een venster waardoor je naar de wereld en naar jezelf kijkt.

Lees dit artikel »

Welkom op mijn begrafenis

Een paar dagen voor zijn dood kwam het laatste album van Jan Rot uit. Het begint met het titelliedje: ‘I.P.V. Kaarten’. ’t Is eigenlijk een veel te vrolijk liedje waarin je welkom wordt geheten op zijn begrafenis.

Lees dit artikel »

De levensgevaarlijke theologie van de Russische kerk

De Russische patriarch speelt een gevaarlijke rol door de oorlog toe te schrijven aan Gay prides. De kerk speelt vaker een gevaarlijke rol.

Lees dit artikel »

Hoe vind je vrede als het oorlog is

Hoe zorg je voor een beetje innerlijke rust tijdens oorlogsdreiging? En waar sta je als er serieuze dreigingen zijn? Ik schreef van me af…

Lees dit artikel »

Dat wat mijn leven voorgoed bepaalde

Het in memoriam voor mijn zusje Anneleen ging viraal op sociale media. Haar overlijden en alle gebeurtenissen die daarmee te maken hadden, bepaalden mijn leven.

Lees dit artikel »

We kunnen niet leven zonder fantasie

Een mijmering over de rol van fictie, fantasie en verhalen. Je kunt immers niet zonder. Een goed verhaal raakt je, zelfs als je weet dat het niet is gebeurd of zelfs niet eens kan gebeuren.

Lees dit artikel »

We hebben geen tijd

Tijd is misschien wel het meest waardevolle dat we in handen hebben gekregen. Daarom is het ook een belangrijke keuze hoé we daarmee omgaan.

Lees dit artikel »

Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niks weet

Het is goed om te beseffen dat iedereen zijn vak heeft. Kies zorgvuldig de mensen die je volgt en die je vertrouwt. Vertrouw ze om hun kennis en ervaring op een specifiek gebied.

Lees dit artikel »
Natalia Ginzburg

Het kruis als symbool voor ieder mens

Deze week werd ik getipt om een stuk van Natalia Ginzburg eens te lezen. Ze schreef dertig jaar geleden een artikel voor L’Unità en gaat over de crucifix, het christelijke kruisbeeld.

Lees dit artikel »
20 seconds of insane courage

20 seconden van ongelofelijke moed

In de film ‘We bought a zoo’ vertelt vader Benjamin weer het moment dat hij zijn overleden vrouw voor het eerst ontmoette. Het is belangrijk om de geschiedenis te blijven vertellen om je plek in de wereld te vinden.

Lees dit artikel »

Oude wijsheid voor vrienden

Vrienden, hoe kan een mens leven zonder? ‘k Heb in oude geschriften wijze raad gezocht over vriendschap. Want vriendschap is toch van alle tijden?

Lees dit artikel »