Vreemde beestjes

Je kan wel zeggen dat er een grote doorbraak is aan toepassingen van AI voor een breder publiek. Techniek wordt toegankelijk gemaakt voor gewone gebruikers die afbeeldingen, videos en teksten kan laten genereren op basis van beschrijvingen of visuele input.

Lees dit artikel »

Een gebroken hart

Ken je het gevoel alsof je hart in wel duizend stukjes is gevallen? Dat kan gebeuren als je een groot verdriet overkomt. Misschien is er een breuk in een vriendschap, een breuk in je gezin of staat je huwelijk onder druk.

Lees dit artikel »

Rouwen in AI

Ik heb een computer (AI) afbeeldingen laten genereren met het woord ‘rouw’. Het leverde deze afbeeldingen en observaties op.

Lees dit artikel »

TV opnames voor Crux

Vandaag was de hele dag een televisieploeg in huis. Nou ja, het was klein met een regisseur en een cameraman. Vandaag waren de opnames voor het EO-programma Crux over suïcide, misbruik en rouw. ‘t Was een boeiend en intensief gesprek.

Lees dit artikel »

Achter alles op Athos zit een verhaal

Na drie jaar was ik weer op kloostereiland Athos. Een eerste verslag (met veel foto’s) hierover en de zoektocht naar mijn plek in het grote verhaal.

Lees dit artikel »

Ze verstoten alles wat vreemd is

Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid naar alles wat anders is. Het zou de wereld een stuk leuker en aangenamer maken.

Lees dit artikel »

Slechte verhalen maken meer kapot dan je lief is

Slechte verhalen stinken. Maar goede verhalen zijn als een venster waardoor je naar de wereld en naar jezelf kijkt.

Lees dit artikel »

Welkom op mijn begrafenis

Een paar dagen voor zijn dood kwam het laatste album van Jan Rot uit. Het begint met het titelliedje: ‘I.P.V. Kaarten’. ’t Is eigenlijk een veel te vrolijk liedje waarin je welkom wordt geheten op zijn begrafenis.

Lees dit artikel »

De levensgevaarlijke theologie van de Russische kerk

De Russische patriarch speelt een gevaarlijke rol door de oorlog toe te schrijven aan Gay prides. De kerk speelt vaker een gevaarlijke rol.

Lees dit artikel »

Hoe vind je vrede als het oorlog is

Hoe zorg je voor een beetje innerlijke rust tijdens oorlogsdreiging? En waar sta je als er serieuze dreigingen zijn? Ik schreef van me af…

Lees dit artikel »

Dat wat mijn leven voorgoed bepaalde

Het in memoriam voor mijn zusje Anneleen ging viraal op sociale media. Haar overlijden en alle gebeurtenissen die daarmee te maken hadden, bepaalden mijn leven.

Lees dit artikel »

We kunnen niet leven zonder fantasie

Een mijmering over de rol van fictie, fantasie en verhalen. Je kunt immers niet zonder. Een goed verhaal raakt je, zelfs als je weet dat het niet is gebeurd of zelfs niet eens kan gebeuren.

Lees dit artikel »